Riješen status za 40 zaposlenih Koni konfekcije

Iz Ministarstva su kazali da bi određeni broj zaposlenih u tom preduzeću, u kojem su pretežno radile žene, stekao pravo na penziju ili naknadu ukoliko im se regulišu obaveze za radni staž
125 pregleda 0 komentar(a)
koni_1, Foto: I.PETRUŠIĆ
koni_1, Foto: I.PETRUŠIĆ
Ažurirano: 05.05.2016. 13:09h

Vlada je na prošloj sjednici opredijelila sredstva u iznosu od 224,15 hiljada eura u cilju rješavanja potraživanja bivših zaposlenih u preduzeću Koni konfekcija Nikšić, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Bivši zaposleni, njih 40, obratili su se Ministarstvu za povezivanje radnog staža i preuzimanje potraživanja.

Iz Ministarstva su kazali da bi određeni broj zaposlenih u tom preduzeću, u kojem su pretežno radile žene, stekao pravo na penziju ili naknadu ukoliko im se regulišu obaveze za radni staž.

„Ministarstvo je u saradnji sa Opštinom Nikšić održalo sastanke sa predstavnicama bivših zaposlenih, razmotrilo tu problematiku i dogovorilo model za rješavanje socijalnog statusa bivših zaposlenih u Koni konfekciji koji podrazumijeva povezivanje radnog staža u skladu sa zakonom“, kazali su iz Ministarstva.

Koni konfekcija bila je jedan od najvažnijih privrednih subjekata u Nikšiću iz oblasti prerađivačke industrije.

Prije uvođenja stečaja bavili su se proizvodnjom HTZ opreme. Vremenom su nastali problemi u redovnoj isplati zarada i uveden je stečaj.

Bonus video: