PLAĆENI ČLANAK

McDonalds pored burgera nudi i priliku za zaradu

Tokom prvog kvartala McDonalds je ostvario prihod od 5.9 milijardi dolara. Rast zarade na godišnjem nivou je bio nevjerovatnih 46%, a prihodi od franšiza su porasli 5% na 2.15 milijardi dolara
78 pregleda 4 komentar(a)
hamburger, Foto: FXLider
hamburger, Foto: FXLider
Ažurirano: 04.05.2016. 07:03h

Tokom prošle godine cijena akcija McDonalds-a je porasla čak 26%, a prema Financial Timesu, do kraja ove godine bi mogla da poraste dodatnih 14%.

Iskoristite priliku i uzmite besplatnih 50€ za trgovanje na svjetskoj berzi i zaradite na cijeni akcija McDonaldsa.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

McDonald’s je odlučio da proširi svoje tržište i na Aziju. Nedavno je objavljeno da će ovaj gigant među restoranima brze hrane u Kini, Hong Kongu i Južnoj Koreji u narednih 5 godina otvoriti 1.500 novih restorana. U ovoj regiji McDonald’s već ima 2.800 restorana ali fokus ovog novog plana biće uglavnom Kina.

Kina je trenutno treće po veličini tržište McDonald’sa, iza SAD-a i Japana, ali se kompanija nada da će se Kina uskoro popeti na drugo mjesto, što ne bi trebalo da predstavlja prevelik problem kako ova zemlja ima najveću stopu rasta kada je u pitanju potrošnja njenih proizvoda. Tokom prvog kvartala prodaja u već postojećim restoranima porasla je 3.6%, što je između ostalog uticalo i na rast cijene akcija ove kompanije.

Pored toga, nedavno objavljen izvještaj o poslovanju tokom prvog kvartala ove godine pokazao je bolje rezultate nego što su ekonomisti očekivali. Nova platforma u ponudi ovog lanca restorana brze hrane koja obuhvata cjelodnevni doručak pokazala se više nego uspješnom.

U cilju uspješnije borbe sa konkurencijom kao što su Chipotle Mexican Grill i Shake Shack, McDonalds je od oktobra prošle godine omogućio svojim gostima da tokom cijelog dana mogu da naruče jela koja su se ranije nudila u meniju doručka samo u prepodnevnim časovima. Ovaj potez značajno je povećao prodaju, a samim tim i zaradu.

Tokom prvog kvartala McDonalds je ostvario prihod od 5.9 milijardi dolara. Rast zarade na godišnjem nivou je bio nevjerovatnih 46%, a prihodi od franšiza su porasli 5% na 2.15 milijardi dolara.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Stavovi izneseni u članku nisu stavovi redakcije "Vijesti".