Uplaćene zaostale zarade radnicima mljekare Nika

“Uplaćena su sredstva u ukupnom iznosu od 188.273,98 eura na račun stečajnog dužnika kod Privrednog suda”, navodi se u saopštenju MPRR
80 pregleda 2 komentar(a)
Mljekara Nika, Foto: Svetlana Mandić
Mljekara Nika, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.04.2016. 18:13h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja (MPRR) uplatilo je bivšim radnicima mljekare Nika zaostale zarade u ukupnom iznosu od 188,2 hiljada eura.

Početak isplata bivši radnici mljekare "Nika" mogu očekivati od sjutra.

MPRR je, kako su saopštili realizovalo dogovorene obaveze sa sastanka koji u utorak održan sa predstavnicima radnika mljekare NIKA u stečaju i stečajnim upravnikom.

“Uplaćena su sredstva u ukupnom iznosu od 188.273,98 eura na račun stečajnog dužnika kod Privrednog suda”, navodi se u saopštenju MPRR.

Oni su poručili da je na taj način ispunjena preuzeta obaveza za isplatu pripadajućih zarada 65 bivših radnika mljekare „Nika” u stečaju.

“Sjutra tokom dana radnici mljekare mogu očekivati početak isplate sredstava od strane stečajnog upravnika preko komercijalne banke. Prilikom isplate sredstava svaki povjerilac treba da potpiše izjavu o ustupanju potraživanja u korist MPRR, odnosno Vlade Crne Gore”, ukazali su iz tog resora.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović u utorak je pozvao zainteresovane investitore da razmotre mogućnost investiranja u mljekaru „Nika“, a poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori da rade zajedno i maksimalno koriste sredstva koja su na raspolaganju iz projekata IPARD-like, IPARD i ADMAS, kako bi se otvorio prostor za nova radna mjesta.

Bonus video: