Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Prištini

Predsjednik ulcinjske Opštine, Nazif Cungu, kazao je da Ulcinj spremno dočekuje predstojeću sezonu, kao i da su pripreme za nju u velikoj mjeri realizovane
0 komentar(a)
NTO u Prištini, Foto: NTO
NTO u Prištini, Foto: NTO
Ažurirano: 22.04.2016. 10:04h

Turistička ponuda Crne Gore za predstojeću ljetnju sezonu predstavljena je danas na sajmu turizma Travel Fair u Prištini, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Ponudu su na sajmu predstavile i turističke organizacije Ulcinja, Bara, Budve, Tivta i Kotora.

Predsjednik ulcinjske Opštine, Nazif Cungu, kazao je da Ulcinj spremno dočekuje predstojeću sezonu, kao i da su pripreme za nju u velikoj mjeri realizovane.

„Ove godine očekujemo rekordni broj turista u Ulcinju, a samim tim i sa Kosova, imajući u vidu da je gostima sa Kosova, Ulcinj jedna od omiljenih destinacija za odmor“, rekao je Cungu.

Direktor ulcinjske Turističke organizacije, Zana Sarvan, predstavila je posjetiocima sajma nove turističke sadržaje Ulcinja, koji su iz godine u godinu kvaliteniji.

Ona je posjetiocima predstavila i cijene smještaja, koje su ostale na prošlogodišnjem nivou.

Iz NTO je saopšteno da broj posjetilaca sa Kosova u posljednje dvije godine porastao, što pokazuje je za njih ponuda Crne Gore sve atraktivnija.

„Saradnja se ostvaruje ne samo kroz posjete turista, već i kroz realizaciju zajedničkih projekata u oblasti turizma u okviru prekogranične saradnje“, kazali su predstavnici NTO-a.

Predstavnici turističkih organizacija pozvali su građane Kosova da godišnje odmore provedu na Jadranskom moru ili na crnogorskim planinama, etno selima i nacionalnim parkovima, ukazujući na odličnu saobraćajnu povezanost, pristupačne cijene i mnogo bogatiju i raznovrsniju ponudu.

Bonus video: