Aprililili! Ne zna se još uvijek ko je pušio o trošku države

Ivanović nije (još uvijek) shvatio da javnost ima pravo da zna kako se troši novac poreskih obveznika do posljednjeg centa
108 pregleda 12 komentar(a)
Petar Ivanović, cigarilosi, Foto: Boris Pejović
Petar Ivanović, cigarilosi, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.04.2016. 13:22h

Ne, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović nije najavio za danas u 15 časova vanrednu koferenciju za novinare na kojoj bi saopštio koji je službenik državnim novcem kupio 48 eura vrijedne cigarilose, o čemu su “Vijesti” pisale na osnovu fiskalnog računa izdatog nakon plaćanja karticom ministarstva. Nije, iako je to davno trebalo da uradi.

Tako da nije tačno ni da je za sporno trošenje državnog novca odgovorna osoba koja “nije službenik ministarstva poljoprivrede“, ali je tačno da je Ivanović davno morao da kaže ko je odgovoran.

Nije tačno da je sporni račun na jednoj podgoričkoj benzinskoj pumpi napravio bivši vozač ministra za ljudska i manjinska prava Suada Numanovića, koji je osuđen zbog mijenjanja registarskih tablica na ministrovom službenom automobilu, tako da ni više od godinu dana od otkrivanja se ne može staviti tačka na slučaj.

“Vrijeme je da se kao odgovoran čovjek i državni funkcioner izvinim javnosti, ali i objasnim da sam bio pod pritiskom, pa čak i prijetnjama, da ne objavim istinu“, nije, nažalost, rekao Ivanović.

Ivanović nije (još uvijek) shvatio da javnost ima pravo da zna kako se troši novac poreskih obveznika do posljednjeg centa, a nije tačno ni da je i jedan drugi medij objavio jednu riječ o ovom slučaju. Tako da odgovor na pitanje "ko je pušio o trošku države" ostaje u domenu prvoaprilske šale.

Bonus video: