Potrebno je formirati komisiju za procjenu vrijednosti zemljišta na kojem se realizuju kapitalne investicije

Iz podgoričkog Biroa za odnose s javnošću saopšteno je da su Kovačević i Stijepović razgovarali o intenziviranju saradnje između Glavnog grada i Uprave u narednom periodu
0 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Dragan Kovačević, Foto: Glavni grad
Slavoljub Stijepović, Dragan Kovačević, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 31.03.2016. 19:15h

Potrebno je što prije formirati komisiju koja bi definisala jednostavnije procedure u procjeni vrijednosti zemljišta na kojem se realizuju kapitalne investicije, ocijenjeno je u razgovoru gradonačelnika Podgorice, Slavoljuba Stijepovića i direktora Uprave za nekretnine, Dragana Kovačevića.

Iz podgoričkog Biroa za odnose s javnošću saopšteno je da su Kovačević i Stijepović razgovarali o intenziviranju saradnje između Glavnog grada i Uprave u narednom periodu.

“Stijepović je ocijenio da je dosadašnja saradnja bila na zavidnom nivou i ukazao na potrebu njenog unapređenja u budućem periodu u cilju efikasnije realizacije kapitalnih projekata i ravnomjernog razvoja Glavnog grada”, navodi se u saopštenju.

Stijepović je, dodaje se, naglasio da je ažuran rad Uprave za nekretnine u tom smislu veoma važan za dalji razvoj Podgorice.

On je rekao da je potrebno u narednom periodu zajednički raditi na uklanjanju barijera, odnosno definisanju jednostavnijih procedura, naročito kada je u pitanju procjena vrijednosti zemljišta na kojem se realizuju kapitalne investicije.

Kovačević je, kako se navodi, rekao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Glavnim gradom i istakao da su podaci kojima raspolaže Uprava od velikog značaja za kvalitetan rad i funkcionisanje službi i organa gradske administracije.

“On je naglasio da će prioritetni projekti Glavnog grada od strane Uprave na čijem je čelu sa aspekta ažurnosti biti posebno tretirani u postupcima, kako ne bi bili prepreka dinamičnom razvoju grada i u tom smislu je posebno ukazano na potrebu što bržeg formiranja Komisije za procjenu vrijednosti nepokretnosti”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: