Za dva dana građani predali 444 aplikacije za stambeni kredit

Aplikacije se predaju u filijalama u devet crnogorskih gradova iz kojih je prijavljeno ukupno 16 građevinskih kompanija koje učestvuju u projektu
2 komentar(a)
1000 + stanovi, Foto: Luka Zeković
1000 + stanovi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.03.2016. 17:28h

Građani su danas, drugog dana prijavljivanja za stambeni kredit u okviru projekta Hiljadu plus, predali ukupno 61 aplikaciju bankama. Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je od ukupnog broja aplikacija bankama koje učestvuju u projektu, predato 32 u Sosiete ženeral, po sedam u CKB i Prvu banku, tri u Erste i 12 u NLB.

U projektu učestvuju i Lovćen banka i Komercijalna banka Budva, ali one danas nijesu imale primljenih zahtjeva. Ukupno su juče i danas građani predali 444 aplikacije za stambeni kredit u projektu Hiljadu plus. Aplikacije se predaju u filijalama u devet crnogorskih gradova iz kojih je prijavljeno ukupno 16 građevinskih kompanija koje učestvuju u projektu. “Procedura prijavljivanja građana se odvija nesmetano, transparentno i efikasno, zahvaljujući dobroj informisanosti građana o dokumentaciji koju je potrebno predati, kao i blagovremenoj i kvalitetnoj pripremi banaka", rekli su iz Ministarstva. Javni poziv za građane će trajati do 21. aprila, a zahtjevi se predaju od ponedeljka do petka od 8:30 do 15:00h u filijalama banaka koje učestvuju u projektu. Sva šifrirana dokumentacija sa imenom banke i tačnim danom i satom predaje aplikacije će se dnevno objavljivati na sajtu projekta www.1000HYPERLINK"http://plus.me/"plus.me, pa građani u svakom trenutku mogu da provjere status svoje aplikacije. Nakon što banka obradi predatu dokumentaciju i procijeni kreditnu sposobnost podnosioca zahtjeva, dokumentaciju pod šifrom šalje Projektnom odboru, koji će nakon detaljne analize i ocjene dokumentacije rangirati listu, na osnovu koje će se utvrditi konačna lista korisnika kredita kojima će se dodijeliti vaučeri, u skladu sa kojim potpisuju predugovor sa građevinskom kompanijom. U projektu učestvuje 16 građevinskih kompanija sa ukupno 753 stana, od čega 641 u Podgorici, dva na Cetinju, 47 u Nikšiću, osam u Pljevljima, 11 u Plužinama, jedan u Mojkovcu, 25 u Bijelom Polju, dva u Ulcinju i 16 u Herceg Novom.

Bonus video: