Penzioneri nikšićkih Rudnika boksita iz Podgorice se vratili sa obećanjima

Riječ je o oko 400 penzionera koji su pravo na penzije stekli 2009 i 2010.godine i koji su se u srijedu i danas okupili ispred rampe sektora transporta tražeći da se njihov pitanje.nakon šest i po godina, konačno riješi
1 komentar(a)
penzioneri Rudnika boksita, Foto: Svetlana Mandić
penzioneri Rudnika boksita, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 18.03.2016. 15:35h

Penzioneri nikšićkih Rudnika boksita, koji traže da im se poveže radni staž za 2009 i 2010.godinu kako bi mogli da ostvare trajna penziona rješenja, jer su im trenutno na snazi privremena, nakon razgovora njihovih predstavnika sa nadležnima u Podgorici, nadaju se da će do kraja mjeseca njihov problem biti riješen.

Oni su se danas sastali sa predsjednikom Privrednog suda Blažom Jovanićem, stečajnim upravnikom Mladenom Markovićem i ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem

"Jovanić i Marković su nam kazali da nijesu bili upoznati sa našim problemom, kao ni sa uplatom doprinosa za pet mjeseci iz 2009. godine, a koja je realizovana 2014. Rekli su da su naši zahtjevi opravdani i da će naš problem biti riješen kada novi vlasnik Boksita uplati preostali novac, a da bi to trebalo da se dogodi do kraja mjeseca", kazao je predstavnik penzionera Mujo Muratović.

Prema njegovim riječima dogovoreno je da ih Marković u ponedjeljak kontaktira kako bi dogovorili ostalo što je neophodno za rješavanje njihovih zhtjeva, a oni će u srijedu ostalim kolegama prenijeti detalje razgovora i odlučiti o daljim potezima.

Kako je kazao Jovanićem, im je predočio da su potraživanja na ime uplate doprinosa morali ranije da prijave u stečajnu masu, da bi bila uvrštena u prvi isplatni red.

"Kavarić takođe nije bio upoznat sa našim problemom i kazao nam je da je adresa za njihovo rješavanje Privredni sud, a da će nam nadležno ministarstvo pomoći u daljim pregovorima”, kazao je Muratović.

Riječ je o oko 400 penzionera koji su pravo na penzije stekli 2009 i 2010.godine i koji su se u srijedu i danas okupili ispred rampe sektora transporta tražeći da se njihov pitanje.nakon šest i po godina, konačno riješi.

Bonus video: