Pad industrijske proizvodnje za 14 odsto

“Pad proizvodnje su zabilježila dva sektora i to vađenje ruda i kamena 15,7 odsto i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 3,5 odsto”, navodi se u saopštenju
1 komentar(a)
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 26.02.2016. 12:46h

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori pala je u januaru 14,2 odsto u odnosu na decembar prošle godine, pokazuju podaci Monstata.

Iz Monstata je saopšteno da je industrijska proizvodnja u januaru pala 16,4 odsto u odnosu na prosječnu proizvodnju iz prošle godine. U odnosu na prošlogodišnji januar industrijska proizvodnja smanjena je 12,3 odsto.

Sektorski posmatrano, u januaru je u odnosu na isti mjesec prošle godine sektor prerađivačke industrije zabilježio rast proizvodnje 3,1 odsto.

“Pad proizvodnje su zabilježila dva sektora i to vađenje ruda i kamena 15,7 odsto i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 3,5 odsto”, navodi se u saopštenju.

Indeks prometa u industriji u Crnoj Gori u januaru bilježi pad u odnosu na prosječni promet iz prošle godine 35,8 odsto, a u odnosu na prošlogodišnji januar 20,8 odsto.

Indeks prometa u industriji je u odnosu na decembar prošle godine pao 30 odsto.

Sektorski posmatrano, u januaru je sektor vađenje ruda i kamena zabilježio pad prometa 44,1 odsto i sektor prerađivačka industrija 14,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Bonus video: