Milić: Region će obezbijediti više stranih investicija

Milić je čestitao nedavnu predaju aplikacije BiH za članstvo u Evropskoj uniji i kazao da se nada da će dobiti pozitivno mišljenje, kako bi i ona u skoroj budućnosti dobila status zemlje kandidata
0 komentar(a)
Đorđe Latinović, Srđan Milić, Foto: SNP
Đorđe Latinović, Srđan Milić, Foto: SNP
Ažurirano: 25.02.2016. 13:17h

Zemlje regiona će, shodno principima ekonomske diplomatije, obezbijediti veći stepen stranih investicija i valorizovati prirodne resurse, naročito u oblasti hidroenergije, ocijenio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Srđan Milić.

On je, na sastanku sa ambasadorom Bosne i Hercegovine (BiH) Đorđem Latinovićem, kazao da je uvjeren da će zemlje regiona na najadekvatniji mogući način valorizovati značajnije prirodne resurse, posebno u dijelu hidroenergije.

Milić i Latinović su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i inteziviranje ekonomske saradnje, naročito u oblasti saobraćajno infrastrukturnih projekata značajnih za region.

Milić je saopštio da će se dobri međudržavni odnosi Crne Gore i BiH unaprijediti i kroz nastavak koordinacije i saradnje na svim nivoima, poboljšanje saobraćajne povezanosti, sadržajno usmjeravanje robne razmjene, kao i predstojećim dogovorima o zajedničkom korišćenju prostora diplomatsko konzularnih predstavništava dvije zemlje.

On je čestitao nedavnu predaju aplikacije BiH za članstvo u Evropskoj uniji i kazao da se nada da će dobiti pozitivno mišljenje, kako bi i ona u skoroj budućnosti dobila status zemlje kandidata.

„Svi politički lideri i predstavnici svih nivoa vlasti treba da sarađuju na ostvarivanju zajedničkog cilja, na mukotrpnom procesu reformi, da bi sve mjere i ukupan politički sistem BiH odgovorio potrebama i interesu građana“, kazao je Milić.

Bonus video: