Ivanović obećao novac za otpremnine do petka

“Rečeno nam je da su 1,7 miliona eura za otpremnine svim bivšim radnicima obezbijeđeni, a da će tokom naredne sedmice za svakog od radnika biti riješeno pitanje neuplaćenih doprinosa zbog čega smo privremeno odustali od blokade kapije, ali ćemo se i dalje svakodnevno okupljati u periodu od osam do 17 časova”, saopštila je Vidaković
3 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Boris Pejović
Petar Ivanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.02.2016. 17:10h

Predstavnici bivših radnika Duvanskog kombinata, njih 77, koji su tokom prošle godine otišli u prijevremenu penziju, i 38 radnika DKP-a koji su upućeni na Biro prije dvije sedmice dobiće otpremnine u naredna dva dana zbog čega je odgođena za sjutra zakazana blokada kapije Novog duvanskog kombinata.

To je “Vijestima” danas nakon razgovora sa ministrom poljoprivrede Petrom Ivanovićem, predsjednikom Tenderske komisije Brankom Vujovićem i direktorom DKP-a Slavoljubom Vukašinovićem, saopštila predsjednica Novog sindikata DKP-a Snežana Vidaković.

“Rečeno nam je da su 1,7 miliona eura za otpremnine svim bivšim radnicima obezbijeđeni, a da će tokom naredne sedmice za svakog od radnika biti riješeno pitanje neuplaćenih doprinosa zbog čega smo privremeno odustali od blokade kapije, ali ćemo se i dalje svakodnevno okupljati u periodu od osam do 17 časova”, saopštila je Vidaković.

Radnici DKP-a koji su ostali bez posla svakodnevno se okupljaju pred kapijom bivšeg preduzeća od ponedjeljka. Oni su posebno nezadovoljni zbog neuplaćenih doprinosa za 38 i po mjeseci zbog čega im na Birou rada, na koji su upućeni, prijeti nepovoljniji status, nego što bi to bio slučaj da je njihov bivši poslovac izmirio sve dažbine.

Današnjem sastaku prisustvovao je i predstavnik bivših radnika Željko Vujadinović. Njegovoj grupi od 77 bivših radnika, Branko Vujović i predstavnik Ministarstva poljoprivrede Nemanja Katnić obećali su isplatu otpremnina još krajem prošle sedmice, ali se to nije desilo. Budući da ova grupa radnika skoro osam mjeseci čeka na isplatu otpremnina pokazali su dobro volju da budu strpljivi još nekoliko dana kako bi predstavnici Vlade konačno ispunili svoje obećanje.

Bonus video: