Radulović: Praksa Vlade zabrinjavajuća

"To je nedopustivo i utiče na stvaranje nepredvidljivog poslovnog ambijenta i otežava planiranje poslovanja”, kazala je Radulović
94 pregleda 0 komentar(a)
Suzana Radulović, Foto: Savo Prelević
Suzana Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.02.2016. 19:38h

Unija poslodavaca pripremila je listu zamjerki i pitanja za razjašnjenje nejasnoća u predlozima izmjena zakona o dobiti pravnih lica i o porezu na dodatu vrijednost i predstaviće ih na sjednici Odbora za ekonomiju kada o njima bude rasprava, kazala je “Vijestima” generalni sekretar Unije poslodavaca (UPCG) Suzana Radulović.

Vlada je ove predloge usvojila krajem prošle godine bez javne rasprave i konsultacija sa poslodavcima. Radulović je kazala da se ovim nastavlja praksa kršenja uredbe o javnim raspravama i Zakona o socijalnom dijalogu i da je to zabrinjavajuće.

“Ova praksa traje od 2010. godine. To je nedopustivo i utiče na stvaranje nepredvidljivog poslovnog ambijenta i otežava planiranje poslovanja. Mi želimo da budemo na vrijeme obavješteni i da učestvujemo u raspravi, kao što to predviđa uredba i zakon, kako bismo došli do najboljih rješenja”, kazala je Radulović navodeći da su za ove predloge saznali tek kada su usvojeni.

Odbor za poreski sistem Unije poslodavaca je na sastanku u srijedu definisao primjedbe na ove predloge. Radulović je kazala da u vezi predloga izmjena zakona o PDV-u imaju zahtjev za jednim razjašnjenjem, dok u vezi izmjena zakona o porezu na dobit imaju pet-šest ozbiljnih primjedbi.

“Međutim, s obzirom na dosadašnja iskustva u sličnim situacijama primjedbe ćemo iznijeti tek na sjednici skupštinskog odbora za ekonomiju”, kazala je Radulović.

Bonus video: