OKRUGLI STO U BIJELOM POLJU

Neophodni bolji uslovi za brže i lakše poslovanje

Iz UPCG su pozvali sve privrednike da daju doprinos unaprijeđenju poslovnog ambijenta tako što će putem portala www.bezbarijera.me anonimno prijaviti biznis barijere sa kojima se suočavaju i predložiti rješenje za prevazilaženje tih prepreka
0 komentar(a)
Milika Mirković, Bez barijera, Foto: UPCG
Milika Mirković, Bez barijera, Foto: UPCG
Ažurirano: 12.02.2016. 15:45h

Crnogorskim preduzećima moraju se omogućiti bolji uslovi za brže i lakše poslovanje, kao i za ukupnu održivost, jer su nosioci razvoja privrede, rasta zaposlenosti i ekonomskog napretka sjevera Crne Gore, ocijenjeno je na okruglom stolu u Bijelom Polju.

Na okruglom stolu pod nazivom “Bez barijera. Da posao ne stoji”, koji su organizovale Unija poslodavaca (UPCG) i Opština Bijelo Polje, u partnerstvu sa Ministarstvom finansija i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, uz finansijsku podršku ambasade Velike Britanije, privrednici iz sjevernog regiona ukazali su na prepreke sa kojima se suočavaju u svakodnevnom poslovanju.

Iz UPCG je saopšteno da je na okruglom stolu konstatovano da podrška razvoju preduzeća, unaprijeđenje poslovnog ambijenta, smanjenje administrativnih i transakcionih troškova, uspostavljanje predvidljive legislative, izgradnja institucija, veća efikasnost administracije, kao i istovjetan tretman svih privrednih aktera mora biti cilj budućeg djelovanja u svim lokalnim samoupravama.

Moderator Milika Mirković je, zatvarajući događaj, kazao da će zaključci sa okruglog stola biti rezimirani u okviru rezultata cjelokupnog javnog dijaloga pokrenutog tokom kampanje, a potom poslati na razmatranje Savjetu za unaprijeđenje poslovnog ambijenta, regulatornih i strukturnih reformi, koji će utvrđivati predloge za eliminisanje i pojednostavljivanje pretjerane regulacije i unaprijeđenje administrativnih procedura.

Te preporuke će zatim biti upućene Vladi.

Iz UPCG su podsjetili da je okrugli sto u Bijelom Polju dio aktivnosti kampanje „Bez barijera. Da posao ne stoji“ u okviru projekta Uprava po mjeri građana i biznisa.

Iz UPCG su pozvali sve privrednike da daju doprinos unaprijeđenju poslovnog ambijenta tako što će putem portala www.bezbarijera.me anonimno prijaviti biznis barijere sa kojima se suočavaju i predložiti rješenje za prevazilaženje tih prepreka.

Preporučujemo za Vas