Za željezničku infrastrukturu 6,8 miliona eura

"Sredstva koja su odobrena Programom za prioritetne radove tekućeg održavanja građevinske i elektrotehničke infrastrukture i finansiranje upravljanja i regulisanja saobraćaja planirana su Budžetom u ukupnom iznosu od 6,8 miliona eura", saopšteno je nakon sjednice
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Ažurirano: 11.02.2016. 17:14h

Vlada je danas usvojila je Program izgradnje, održavanja, rekonstrukcije i modernizacije željezniĉke infrastrukture za ovu godinu, kojim je za tu svrhu odobreno 6,8 miliona eura.

"Sredstva koja su odobrena Programom za prioritetne radove tekućeg održavanja građevinske i elektrotehničke infrastrukture i finansiranje upravljanja i regulisanja saobraćaja planirana su Budžetom u ukupnom iznosu od 6,8 miliona eura", saopšteno je nakon sjednice.

Vlada je donijela i Odluku o dodjeli Ugovora o obavezi pružanja usluga prevoza putnika od javnog interesa.

"S obzirom na to da se javni interes za pružanje usluga prevoza utvrđuje na osnovu kriterijuma zadovoljavanja privrednih i društveno-socijalnih potreba, a da djelatnost javnog prevoza putnika željeznicom nije i ne može biti rentabilna, Budžetom Crne Gore za 2016. godinu, predviđeno je subvencioniranje željezničkog prevoza u iznosu od 2,8 miliona eura", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je premijer Milo Đukanović i na današnjoj sjednici naglasio potrebu hitnog i kompletnog sagledavanja stanja u preduzećima u kojima je država akcionar.

"Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem je, s tim u vezi, informisao Vladu da će za narednu sjednicu biti pripremljen opsežan materijal na tu temu", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: