Prosječan januarski račun za struju 42 eura

Iz EPCG su saopštili da će račun vrijedan preko 150 eura dobiti 2,29 odsto potrošača odnosno 7,63 hiljade domaćinstava, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 4,83 odsto potrošača ili 16,12 hiljada domaćinstava
155 pregleda 6 komentar(a)
račun za struju, Foto: Boris Pejović
račun za struju, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.02.2016. 14:57h

Prosječan januarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 41,91 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

"Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 24,5 eura, dok je najveća potrošnja prošlog mjeseca očitana u Kotoru gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 53 eura“, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su saopštili da će račun vrijedan preko 150 eura dobiti 2,29 odsto potrošača odnosno 7,63 hiljade domaćinstava, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 4,83 odsto potrošača ili 16,12 hiljada domaćinstava.

"Januarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 44 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 154,32 hiljade kupaca", dodaje se u saopštenju.

Iz EPCG su rekli da su domaćinstva u januaru potrošila 129,6 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je osam odsto više u odnosu na decembarsku potrošnju, odnosno 2,5 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom januara prošle godine.

EPCG je, kako su podsjetili njeni predstavnici, pokrenula nagradnu igru pod nazivom Neka vas vozi dobra energija 2, koja će trajati narednih osam mjeseci i imaće četiri kola.

"U svakom kolu dodjeljuje se po jedan automobil Ford Focus", rekli su iz EPCG.

Iz kompanije su dodali da će se prvi Ford Focus dodijeliti u martu, a pravo učešća imaju sva domaćinstva koja na kraju ovog mjeseca ne budu imala dugovanja za utrošenu električnu energiju.

"Drugi Ford Focus biće dodijeljen u maju, a pravo učešća imaju sva domaćinstva koja na kraju aprila ne budu imala dugovanja za utrošenu električnu energiju. Treći će biti dodijeljen u julu za stanje duga nula eura na kraju juna, a četvrti u septembru za stanje duga nula eura na kraju avgusta", dodaje se u saopštenju.

Iz EPCG su saopštili da je treća nagradna igra planirana za oktobar, kada će kompanija pokloniti još jedan automobil Ford Mondeo uz mnoge druge nagrade.

"U tom ciklusu pravo učešća imaće samo članovi Zlatnog tima, odnosno svi potrošači koji od decembra prošle do novembra ove godine budu redovno, u kontinuitetu, plaćali račune za utrošenu električnu energiju", objasnili su iz EPCG.

Bonus video: