Demos: Izvjesno izlaženje A2A iz aranžmana s Vladom loše za ekonomiju države

“Izvjesnim izlaskom A2A, dakle bjekstvom još jednog vladinog strateškog partnera iz Crne Gore, ne samo da je ofirana i posljednja operacija obmanjivanja javnosti, već ostavlja nove katastrofalne posljedice po ekonomiju”
6 komentar(a)
Vladimir kavarić, Vujica Lazović, Foto: Zoran Đurić
Vladimir kavarić, Vujica Lazović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.01.2016. 17:15h

Izvjesno izlaženje italijanske firme A2A iz zajedničkog aranžmana sa crnogorskom Vladom ostaviće, kako su ocijenili iz Demosa, nove katastrofalne posljedice po ekonomiju države.

U Demosu smatraju da visoko mjesto u sistematskom obmanjivanju javnosti od strane crnogorske Vlade zauzima važna tema energetike, posebno aranžman sa italijanskom firmom A2A.

“Izvjesnim izlaskom A2A, dakle bjekstvom još jednog vladinog strateškog partnera iz Crne Gore, ne samo da je ofirana i posljednja operacija obmanjivanja javnosti, već ostavlja nove katastrofalne posljedice po ekonomiju”, kaže se u saopštenju.

Iz Demosa su kazali da je neodgovorna ekonomska politika crnogorske Vlade, praćena, kako su naveli, sistematskim obmanjivanjem domaće javnosti, dovela do još jednog ekonomosko-strateškog kraha sa svim negativnim posljedicama po crnogorsku državu i građane.

“A u toj operaciji obmanjivanja građana se ne zna ko u tome više učestvuje potpredsjednik Lazović ili ministar Kavarić. Za premijera Đukanovića ovo dramatično stanje u energetici, toj strateškoj i prioritetnoj grani privrede, nije dostojno javnog objašnjenja”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, iako se odavno zna da italijanski partner, nakon iskustva sa crnogorskom vladom, namjerava da izađe iz zajedničkog aranžmana, sa svim neizvjesnostima finansijskog raspleta i daljeg stanja u sektoru, “obmanjivački duet” Lazović - Kavarić posljednjih mjeseci neodgovornim izjavama i dalje pokušavaju da prikrivaju realno stanje.

U saopštenju se kaže da je nedavno “preko Vladinih informativnih punktova, posebno javnog servisa, slavljena vijest da se ugovor između vlade i A2A nastavlja”.

Iz Demosa su kazali da je "tim Vladinih obmanjivača" požurio da obraduje građane viješću da taj povoljan razvoj događaja označava početak investicije o izgradnji drugog bloka termoelektrane u Pljevljima.

“Drskost obmanjivanja javnosti je dovela i do Kavarićeve tvrdnje da je nova investicija izgradnje Drugog bloka je sada stvar italijanske A2A i češke firme, i da Vlada tu više nema odgovornosti, pa ni potrebe da se miješa”, naveli su iz Demosa.

Oni smatraju da se ponavlja poželjnost mračne operacije i takozvanog raspleta u KAP-u.

“Dakle, da se umjesto preuzimanja odgovornosti za ekonomsku propast u sektoru sa svim finansijskim neregularnostima vlada u tom trenutku proglašava nenadležnom”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: