Đurović: Sve radimo transparentno, ne očekujem tužbe

Goran Tuponja (Pozitivna) je kazao da toranj i dalje košta građane, jer je EKIP naredne godine planirao 60.000 eura za nabavku staklene zaštitne ograde oko liftovske konstrukcije
92 pregleda 2 komentar(a)
Šaleta Đurović, Foto: Savo Prelević
Šaleta Đurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.12.2015. 16:28h

Predsjednik Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) Šaleta Đurović danas nije precizirao na skupštinskom Odboru za ekonomiju šta sve policija po nalogu tužilaštva provjerava poslednjih 10 dana u EKIP-u.

"Vijesti" su objavile da policija po nalogu Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) već duže od deset dana u Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) provjerava poslovanja ovog regulatora tržišta elektronskih komunikacija.

Đurović je objasnio da je Savjet imenovan 11. decembra 2008. godine i da je postupio po zaključcima Vlade od 4. decembra te godine u vezi izgradnje tornja na Dajbabskoj gori.

"Zaključkom je definisano da Ministarstvo saobraćaja i telekomunikacija sa EKIP-om intenzivira aktivnosti na izgradnji tornja. Sve je rađeno javno putem tendera. Što se tiče EKIP-a sve je transparentno i sve institucije koje žele da vrše provjere otvorena su im vrata. Za sedam godina nikakva tužba nije pokrenuta protiv agencija i nadam se da će tako biti ubuduće", kazao je Đurović u odgovoru na pitanje poslanika SNP-a Aleksandra Damjanovića da li tužilaštvo samo provjerava poslovanje u vezi tornja.

Goran Tuponja (Pozitivna) je kazao da toranj i dalje košta građane, jer je EKIP naredne godine planirao 60.000 eura za nabavku staklene zaštitne ograde oko liftovske konstrukcije.

Odbor je usvojio finansijske planove šest regulatora za narednu godinu. Pihodi agencija za elektronske komunikacije (EKIP), osiguranje, ljekove, medije, energetiku i KHOV projektovani su na 9,69 miliona eura.

Damjanović je ukazao da agencije za ljekove i osiguranje nijesu planirale naredne godine prihode koje će prebaciti u državni budžet.

Bonus video: