Jasavić: Što hitnije riješiti problem radnika Ultepa

"Radnici su kazali da zahtjevaju isplatu zarada i povezivanje radnog staža od 2008. godine kao i rješenje statusa fabrike i radnika”, navodi se u saopštenju
5 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna CG
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 26.11.2015. 14:29h

Poslanik Pozitivne Crne Gore, Azra Jasavić, uputiće zahtjev ministarstvima finansija i rada i socijalnog staranja, kao i predsjedniku Opštine Ulcinj u cilju što hitnijeg pronalaženja rješenja za probleme 35 radnika ulcinjske fabrike tepiha Ultep u Vladimiru.

Jasavić je, kako je saopšteno iz Pozitivne, danas posjetila radnike u Vladimiru, koji su započeli štrajk zbog neisplaćenih zarada od 2001. godine.

"Radnici su kazali da zahtjevaju isplatu zarada i povezivanje radnog staža od 2008. godine kao i rješenje statusa fabrike i radnika”, navodi se u saopštenju.

Radnici su Jasavić dali na uvid i zahtjeve koje su uputili ministarstvima finansija i rada i socijalnog staranja, predsjedniku Opštine i Savezu sindikata Crne Gore (SSCG), za koje još nemaju odgovor.

Jasavić je saopštila da će uputiti zahtjeve nadležnim institucijama kako bi u što kraćem roku pronašli rješenje za pomoć radnicima Ultepa, koji, kako tvrdi, s pravom traže isplatu zaostalih primanja i doprinosa i koji žele i dalje da rade.

"Vlast treba da zna da u ovoj državi ima onih koji žele da rade i budu plaćeni za svoj rad, onih koji žele državu radnika, a ne socijalnih davanja" poručila je Jasavić.

Stoga je, kako je navela, Vlada dužna da pronađe rješenja za problem koje je sama izazvala svojom lošom višedecenijskom ekonomskom politikom, zbog koje ispaštaju radnici širom Crne Gore.

Bonus video: