DPS: Vlast u Kolašinu zadužila građane za narednih 15 godina

“Rukovodstvo Opštine je demonstriralo kombinaciju lične i partijske sebičnosti prilikom načina izmirenja dugovanja prema zaposlenima, pri čemu su pokazali da najviše vole sebe i svoje džepove”, smatraju u DPS-u
11 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Arhiva "Vijesti"
Opština Kolašin, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.11.2015. 15:16h

Lokalna vlast u Kolašinu zadužila je građane te Opštine za narednih 15 godina da bi sanirala javne finansije, umjesto čega su sebi isplatili plate, saopšteno je iz kolašinskog Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

U DPS-u su ocijenili da je 13 mjeseci neodgovornosti koalicije Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP) i Socijaldemokratske partije (SDP) prema građanima Kolašina i radnicima lokalne uprave, Službe zaštite i spasavanja i Centra za kulturu, nastavljeno i ovih dana.

Kolašin: Troje funkcionera za dan pojelo i popilo 10.000 eura

Vuksanović: Bivša vlast ostavila veliki dug, da su makar fabriku napavili

Vuksanović: Neću da građani i dalje plaćaju štetočine

“Rukovodstvo Opštine je demonstriralo kombinaciju lične i partijske sebičnosti prilikom načina izmirenja dugovanja prema zaposlenima, pri čemu su pokazali da najviše vole sebe i svoje džepove”, smatraju u DPS-u.

Iz OO DPS-a su rekli da je rukovodstvo Opštine, umjesto da sanira javne, saniralo svoje lične finansije.

“Umjesto da pokažu odgovornost prema radnicima kojima duguju desetine plata, poljoprivredniku, stočaru, seoskom putu, sportisti, glumcu, kulturnom radniku, demonstrirali su odgovornost prema samima sebi”, ocijenjeno je u saopštenju.

Rukovodstvo Opštine je, kako se dodaje, isplatilo plate od decembra prošle godine i do maja kako bi povećali saldo na svojim karticama. Preskočili su isplatu dužnih plata za decembar za koje su plaćeni doprinosi i tako uskratili radnike za isplatu još nekoliko plata.

“Rukovodstvo Opštine je partijsku selekciju primijenilo i prilikom obavještenja o nezakonitostima u zapošljavanju koje će naravno provjeriti naredne zakonodavne instance. Probrali su nalaze Upravne inspekcije i uglavnom ih usmjerili prema radnicima Komunalne policije”, rekli su iz DPS-a.

Lokalna vlast je, kako se dodaje, preskočila nepravilnosti koje su ustanovljene i prilikom zapošljavanja opštinskih funkcionera i savjetnika. Ostavljanje na ovakav način radnika bez posla i porodica bez hljeba je nastavak neodogovornosti prema Kolašinu i njegovim građanima koje koalicija DF-SNP-SDP realizuje od kada je počela da obavlja vlast.

“Vlast bez ijednog konkretnog učinka, bez započete ili najavljene investicije, bez otvorenog radnog mjesta, bez vizije šta treba Kolašinu. Građanima Kolašina je jasno ko ih je i koliko obmanuo”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: