MA za deset mjeseci prevezao preko pola miliona putnika

Član Odbora direktora MA Predrag Marković saopštio je da je u deset mjeseci ove u odnosu na isti period prošle godine, evidentirano povećanje u sve tri kategorije saobraćaja
3 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Boris Pejović
Montenegro Airlines, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.11.2015. 18:14h

Za deset mjeseci Montengro Airlines (MA) prevezao je 517.414 putnika, što je skoro četiri procenta više nego prošle godine u istom periodu.

"Povećanje broja putnika uticalo je i na devetomjesečni finansijski rezultat kompanije pa je prihod bio veći skoro 50 hiljada eura u odnosu na isti period prošle godine. Na taj način postignut je bolji finansijski rezultat u odnosu na biznis plan", saopšteno je iz kompanije.

Član Odbora direktora MA Predrag Marković saopštio je da je u deset mjeseci ove u odnosu na isti period prošle godine, evidentirano povećanje u sve tri kategorije saobraćaja.

"U redovnom je rast tri odsto, u code share osam, a u čarter saobraćaju je ove godine bilo 17 odsto više putnika, čemu je najviše doprinijelo uvođenje serije čarter letova ka Njemačkoj, odnosno Berlinu, Lajpcigu, Štutgartu, Diseldorfu i Hanoveru. Najveći rast broja putnika u redovnom saobraćaju evidentiran je na linijama ka Sloveniji 49 %, Danskoj 46, Njemačkoj 45 , Velikoj Britaniji 23 odsto. Kada je riječ o pojedinačnim destinacijama najveći porast je na linijima za Kopenhagen i Diseldorf oko 45 odsto. Rast je uprkos poznatim otežavajućim okolnostima evidentiran i na jednom od najvažnijih tržišta, na linijama ka Beogradu i to dva procenta, odnosno 3.750 putnika više za deset mjeseci", navodi se u saopštenju kompanije.

Odbor je usvojio informaciju o potpisivanju memoranduma o razumijevanju i strateškoj komercijalnoj saradnji sa Etihad Ervjesom (Etihad Airways), nacionalnom avio kompanijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja slovi za jednog od svjetskih lidera u vazdušnom saobraćaju.

Sporazum sa Etihadom, kako se navodi, predviđa podršku te kompanije MA u poboljšanju organizacione strukture i efikasnijem upravljanju Kompanijom što treba da doprinese povećanju obima saobraćaja, broja putnika, optimizaciji flote i njenom efikanijem angažovanju.

Odbor direktora donio je odluku o davanju povlašćenog prevoza ljekarima koji se nalaze na specijalizaciji i subspecijalizaciji u Beogradu.

Bonus video: