POSTUPAK PRIMOPREDAJE U TOKU

Perišić: Uniprom u cjelosti isplatio kupoprodajnu cijenu za imovinu KAP-a

On je, reagujući na tvrdnje Centralno-evropske aluminijumske kompanije (CEAC), kazao da je Uniprom, u skladu sa zaključenim Ugovorom o prodaji imovine KAP-a i njegovim aneksima 1 i 2, isplatio 13,98 miliona eura na escrow račun fabrike kod Zapad banke, prije isteka predviđenog roka
77 pregleda 2 komentar(a)
Kombinat aluminijuma, KAP, Foto: Arhiva Vijesti
Kombinat aluminijuma, KAP, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.11.2015. 15:05h

Kompanija Uniprom u cjelosti je isplatila kupoprodajnu cijenu za imovinu Kombinata aluminijuma (KAP), saopštio je stečajni upravnik, Veselin Perišić i dodao da je postupak primopredaje između kupca i prodavca u toku.

On je, reagujući na tvrdnje Centralno-evropske aluminijumske kompanije (CEAC), kazao da je Uniprom, u skladu sa zaključenim Ugovorom o prodaji imovine KAP-a i njegovim aneksima 1 i 2, isplatio 13,98 miliona eura na escrow račun fabrike kod Zapad banke, prije isteka predviđenog roka.

„Time je kao kupac, uz ranije uplaćena sredstva, u cjelosti isplatio kupoprodajnu cijenu i ispunio ugovornu obavezu“, rekao je Perišić agenciji Mina-business.

Predstavnici CEAC-a, su komentarišući Izvještaj Evropske komisije (EK) o napretku za ovu godinu, kazali da nije tačna informacija navedena u tom dokumentu da je posljednja rata za prodaju KAP-a isplaćena u avgustu.

“Ta informacija nije tačna i EK su možda namjerno pogrešno informisali u tom pogledu”, rekli su iz CEAC-a.

Oni su kazali da su zadovoljni što je u izvještaju pomenut njihov spor sa crnogorskim vlastima zbog ilegalne eksproprijacije KAP-a.

“Za razliku od prethodnih izvještaja i rezolucije Evropskog parlamenta iz marta ove godine, u novom izvještaju se ne pominju kritične političke i finansijske posljedice nerješavanja spora oko KAP-a, i to u vrijeme kada se čekaju odluke u međunarodnim arbitražama koje su značajan rizik po crnogorsku ekonomiju”, naveli su iz CEAC-a.