ŠANSA ZA ZAPOŠLJAVANJE

ZZZCG odobrio kredite u vrijednosti od 105.000 eura

U navedenom periodu četiri kredita su dodijeljena ženama
0 komentar(a)
banka kredit, Foto: Shutterstock
banka kredit, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.10.2015. 13:53h

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje (ZZZCG) odobrio je u prvoj polovini godine 18 kredita vrijednih 105 hiljada eura, čijom realizacijom je omogućeno otvaranje 21 novog radnog mjesta.

"Od tog broja, 17 kredita je dodijeljeno nezaposlenim osobama, a jedan kredit preduzeću", navodi se u Izještaju o radu Zavoda za prvih šest mjeseci ove godine.

U navedenom periodu četiri kredita su dodijeljena ženama.

Posmatrano prema starosnim grupama, kako su kazali iz ZZZCG, dva kredita dodijeljena su osobama do 25 godina života, od 25 do 50 godina života 13 kredita, dok su dva kredita dodijeljena dugoročno nezaposlenim osobama.

"Najveći broj kredita je usmjeren u razvoj preduzetništva na sjeveru Crne Gore, deset kredita, ili 55,56 odsto od ukupnog broja odobrenih, u vrijednosti od 50 hiljada eura", rekli su iz Zavoda.

Posmatrano po opštinama, najveći broj kredita je odobren u Beranama i Podgorici, po četiri i u Baru tri kredita.

"Krediti su odobravani za projekte iz svih djelatnosti, u skladu sa planiranim regionalnim razvojem. Najviše odobrenih kredita je iz oblasti poljoprivrede i ribarstva, deset, i zanatstva i ličnih usluga, tri kredita", navodi se u izvještaju.

Iz Zavoda su precizirali da je u periodu od januara do kraja juna podnijeto 24 zahtjeva za dodjelu kredita, ukupne vrijednosti 135 hiljada eura, čijom realizacijom bi se otvorilo 27 novih radnih mjesta.

"Od tog broja, osam zahtjeva podnijele su nezaposlene žene. Vrijednost njihovih projekata je 40 hiljada eura, čijom realizacijom je planirano otvaranje osam novih radnih mjesta", zaključuje se u izvještaju.

Preporučujemo za Vas