Oko 70 radnika Duvanskog kombinata ušlo u upravnu zgradu

Administraciji DKP-a poslodavac duguje tri mjesečne zarade, a radnicima proizvodnje cigareta dvije zarade
5 komentar(a)
Duvanski kombinat Podgorica, DKP, Foto: Boris Pejović
Duvanski kombinat Podgorica, DKP, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.10.2015. 07:36h

Radnici proizvodnje Duvanskog kombinata u stečaju, njih oko 70 ušli su jutros u upravnu zgradu DKP-a gdje su kancelarije glavnog menadžmenta i radikalizovali na taj način protest što im nijesu isplaćene dvije zaostale zarade.

Predsjednica Novog sindikata DKP-a Snežana Vidaković, kazala je „Vijestima“ da se u upravnoj zgradi nalaze izvršni direktor Slavoljub Vukašinović i menadžer za ljudske resurse Nebojša Stanković, koji „nijesu još izlazili“ da im se obrate „ili bilo što pitaju“.

„Ušli smo u upravnu zgradu DKP-a kako bi mirnom protestom menadžment natjerali da izvrši svoje obaveze i prethodno data obećanja. Do petka su navodno očekivali dvije uplate, ali od toga izgleda nije bilo ništa. Interes nam je da svima stavimo da znanja da želimo da radimo, ali ne bez isplate zarada“, poručila je Vidaković.

Administraciji DKP-a poslodavac duguje tri mjesečne zarade, a radnicima proizvodnje cigareta dvije zarade.

DKP je najzaduženija firma u Crnoj Gori i u stečaju je od prve polovine 2010. godine. Prije dva mjeseca Privredni sud je nakon neuspjelog Plana reorganizacije proglasio bankrot i klasični stečaj koji vodi likvidaciji, ali su na tu žalbu uslijedile žalbe Apelacionom sudu koji još nije donio konačnu odluku.

Bonus video: