Rok za zahtjeve za unaprijeđenje stočnog fonda produžen do 15. oktobra

“Prihvatljive investicije su nabavka rasnih steonih junica. Minimalan broj grla steonih junica za koja mogu aplicirati početnici je pet, a maksimum deset grla, dok je minimalan broj grla za koja mogu aplicirati oni koji već posjeduju grla tri, a maksimum 20 grla”, navodi se u saopštenju
3 komentar(a)
Priplodna stoka, Foto: Luka Zeković
Priplodna stoka, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.09.2015. 14:01h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavijestilo je sve zainteresovane da je rok za podnošenje zahtjeva na osnovu javnog poziva za unaprijeđenje stočnog fonda produžen do 15. oktobra.

Rok za dostavljanje zahtjeva istekao je, kako je saopšteno iz Ministarstva, 20. septembra.

Poziv je objavljen u skladu sa Agrobudžetom za ovu godinu. Korisnici podrške su porodična poljoprivredna gazdinstva registrovana u odgovarajućim registrima Ministarstva i Veterinarske uprave. Korisnici moraju ispunjavati uslove za držanje stoke u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja i ispunjavaju standarde dobre poljoprivredne prakse.

“Prihvatljive investicije su nabavka rasnih steonih junica. Minimalan broj grla steonih junica za koja mogu aplicirati početnici je pet, a maksimum deset grla, dok je minimalan broj grla za koja mogu aplicirati oni koji već posjeduju grla tri, a maksimum 20 grla”, navodi se u saopštenju.

Prihvatljiva investicija je i, kako se dodaje, nabavka priplodnih ovaca, pri čemu je minimalan broj grla za koja mogu aplicirati početnici 30, a maksimum 50 grla. Za one koji već posjeduju grla minimum za apliciranje je 20, a maksimum 70 grla.

“Ukoliko vrijednost zahtjeva za podršku bude iznad vrijednosti sredstava predviđenih Agrobudžetom prednost imaju podnosioci koji su zahtjeve podnijeli do 20. septembra”, podsjetili su iz Ministarstva.

Za zahtjeve podnešene od 20. septembra do 15. oktobra biće obavljeno rangiranje u skladu sa kriterijumima iz poziva.

Bonus video: