Cilj izgradnja transparentnog poslovnog okruženja

SME Excellent je projekat koji već postoji u Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji i predstavlja dodatnu promociju preduzeća koja bilježe uspješne rezultate u poslovanju
57 pregleda 0 komentar(a)
biznismen, posao, Foto: Shutterstock
biznismen, posao, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.09.2015. 11:44h

Privredna komora Crne Gore (PKCG) realizovaće projekat izdavanja SME excellent sertifikata za crnogorska preduzeća, čiji je cilj izgradnja transparentnog poslovnog okruženja.

Iz PKCG su naveli da crnogorski privrednici naplatu potraživanja navode kao jedan od najvažnijih i najvećih problema u poslovanju.

“Projekat izdavanja SME excellent sertifikata za crnogorska preduzeća, koji će realizovati PKCG, je veoma značajan. Ta usluga će se realizovati kroz saradnju sa bonitetnom međunarodnom kućom za osiguranje potraživanja Coface”, navodi se u saopštenju.

SME Excellent je projekat koji već postoji u Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji i predstavlja dodatnu promociju preduzeća koja bilježe uspješne rezultate u poslovanju.

“Taj sertifikat predstavlja potvrdu poslovne odličnosti i izdaje se na osnovu rejtinga kompanije, a koji na osnovu valjanih parametara u bonitetnom smislu ocjenjuju stručnjaci Coface-a”, objasnili su iz PKCG.

U PKCG će, tim povodom, sjutra biti održano predavanje pod nazivom Naplata potraživanja i analiza finansijskih izvještaja.

Bonus video: