U utorak otvaranje ponuda za kupovinu imovine nikšićkih Rudnika

Prema informacijama agencije Mina-business ponudu je dostavila samo kompanija Uniprom metali iz Nikšića, koja je u vlasništvu Veselina Pejovića
1 komentar(a)
Rudnik boksita, Foto: Ivan Petrušić
Rudnik boksita, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 07.09.2015. 13:32h

Ponude dostavljene na tender za kupovinu imovine nikšićkih Rudnika boksita biće otvorene sjutra u Privrednom sudu.

Otvaranje ponuda je zakazano za 12 sati.

Prema informacijama agencije Mina-business ponudu je dostavila samo kompanija Uniprom metali iz Nikšića, koja je u vlasništvu Veselina Pejovića.

Pejović je vlasnik preduzeća Uniprom, koje od jula prošle godine upravlja Kombinatom aluminijuma (KAP).

Tender za prodaju imovine Boksita, po početnoj cijeni od skoro 5,39 miliona EUR, raspisan je krajem jula. Ponude su se mogle dostavljati do petka do 14 sati.

Na tenderu je ponuđena nepokretna i pokretna imovina Rudnika boksita koju čine građevinski objekti sa zemljištem u Opštini Nikšić sa poslovnim zgradama u privredi. Na prodaju je ponuđeno i zemljište kao i proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina nikšićkog preduzeća.

Na tenderu su mogli učestvovati svi pojedinci i kompanije koji po pozitivnim propisima Crne Gore imaju pravo kupovine predmetnih nepokretnosti i koji uplate kauciju od 538,65 hiljada EUR.

Na prethodni tender, na kojem je početna cijena iznosila 5,99 miliona EUR i koji je zaključen 15. jula, niko nije dostavio ponudu.

Rudari su polovinom juna protestovali nezadovoljni odlukom Odbora povjerilaca da odbije ponudu nikšićke kompanije Neksan za kupovinu Rudnika boksita. Oni su krenuli sa rudokopa Zagrad prema Nikšiću i Podgorici, ali ih je policija zaustavila u naselju Rubeža, zbog čega je devet dana u blokadi bilo 12 sela nikšićke Župe sa pet hiljada stanovnika.

Bonus video: