SO Herceg Novi ponovo o budućnosti Instituta

Radna grupa koju je formirala SO utvrdila je da IWG jedini ponuđač na tenderu za kupovinu većinskih (državnih) akcija Instituta nije respektabilan , kao i da tenderski postupak i tenderska dokumentacija nisu pripremljeni na adekvatan način
55 pregleda 3 komentar(a)
Institut dr Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Institut dr Simo Milošević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.09.2015. 13:40h

Na zahtjev 15 opozicionih odbornika SNP, NOVA, PzP, SDP, Demokrate, Novska lista i Građanski savez, za sjutra u 8.30 časova zakazana je vanredna sjednica SO Herceg Novi sa jednom tačkom denvnog reda: razmatranje novonastale situacije vezano za privatizaciju Instituta Dr Simo Milošević Igalo i usklađenost sa prethodnim zaključcima lokalnog parlamenta.

Podsjećamo da je SO na sjednici koja je održana 29. maja donijeli odluku da traže od Vlade Crne Gore da obustavi dalji postupak privatizacije Instituta Igalo, poništi tenderski postupak i razmotri druge načine unapređenja uslova rada Instituta Igalo.

Radna grupa koju je formirala SO utvrdila je da IWG jedini ponuđač na tenderu za kupovinu većinskih (državnih) akcija Instituta nije respektabilan , kao i da tenderski postupak i tenderska dokumentacija nisu pripremljeni na adekvatan način.

Uprkos tome Vlada je na sjednici održanoj 20 avgusta odobrila prodaju državnih 56,48 odsto akcija u Institutu, britansko-američkog konzorcijumu IWG za 10 miliona eura.

Opozicioni odbornici tvrde da su Zaključci koje je usvojila SO Herceg Novi „u suprotnosti sa zaključkom Savjeta za privatizaciju i Vlade Crne Gore, i zaqto zahtijevaju da se lokalni parlament, kao najviši organ lokalne samouprave, ponovo izjasni o budućnosti Instituta Igalo.

Ni zaposleni u Institutu Igalo, kako su poručili sa zbora radnika održanog prije deset dana, "ne prepoznaju intetes zaposlenih u ovakvoj privatizaciji Instituta Dr Simo Milošević".

Bonus video: