Krenuo nagradni konkurs za društveno odgovorno poslovanje

„UPCG će dodijeliti ukupno deset nagrada i to u kategorijama briga za zaposlene, briga za životnu sredinu i briga za zajednicu. Takođe, biće dodijeljena i Velika nagrada za preduzeće koje je najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje u svim navedenim kategorijama”, objasnili su iz UPCG
83 pregleda 0 komentar(a)
Zaposleni, kompanija, Foto: Shutterstock
Zaposleni, kompanija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.08.2015. 14:17h

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) raspisala je konkurs dodjelu nagrada za primjere dobre prakse kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja (DOP).

Konkurs je otvoren do 4. septembra, a pravo učešća imaju sva preduzeća registrovana u Crnoj Gori.

„Cilj nagrade je promovisanje primjera dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takav pristup poslovanju osmišljavaju i primjenjuju“, navodi se u saopštenju UPCG.

Prema propozicijama, nagrade se dodjeljuju u tri kategorije preduzeća. Prva su mala preduzeća, do 50 zaposlenih, druga kategorija su do 250 zaposlenih, a treća su velika, preko 250 zaposlenih.

„UPCG će dodijeliti ukupno deset nagrada i to u kategorijama briga za zaposlene, briga za životnu sredinu i briga za zajednicu. Takođe, biće dodijeljena i Velika nagrada za preduzeće koje je najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje u svim navedenim kategorijama”, objasnili su iz UPCG.

Od pristiglih primjera dobrih praksi, Evaluacioni odbor će izabrati najbolje za svaku oblast DOP-a, kao i za svaku kategoriju poslodavaca.

Svečana ceremonija dodjele nagrada za DOP biće održana sredinom septembra.

Kompanije koje žele da apliciraju za nagradu treba da popune prijavni formular i pošalju ga na mejl office@poslodavci.org do 4. septembra.

Obrazac za prijavu i dodatne informacije nalaze se na sajtu UPCG.

“Glavni kriterijum na osnovu kojih će se nagrade dodjeljivati su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane. Zainteresovane kompanije mogu prijaviti najviše tri projekta po svakoj kategoriji, uz uslov da projekti nijesu završeni prije 1. januara ove godine”, zaključuje se u saopštenju.