BRAJOVIĆ ODRŽAO OBEĆANJE

Radnici Jadranskog brodogradilišta dobili platu: Sad da nastave remont brodova

"To što je ministar Brajović održao obećanje, uliva radnicima povjerenje da će i ostali aktivnosti koje su definisane u dogovoru sa ministrom, biti na isti korektan i pravovremen način realizovane"
7 komentar(a)
Jadransko brodogradilište, radnici , protest, Foto: Slavica Kosić
Jadransko brodogradilište, radnici , protest, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.08.2015. 15:17h

Bivšim radnicima Jadranskog brodogradilišta danas je isplaćena zarada. To znači da je ministar saobraćaj i pomorstva Ivan Brajović ispunio obećanje dato radnicima u neformalnom razgovoru, tokom protesta u kojem su radnici Jadranskog brodogradilišta, uz podršku njihovih porodica, kooperanata, građana, odbornika SO Herceg Novi i NVO Alternativa iz Nikšića, nedavno na obilježenom pješačkom prelazu blokirali Jadransku magistralu u Bijeloj.

"Nakon sastanaka održanih sa predstavnicima bivših radnika AD Jadransko brodogradilište Bijela na kojima je ministar obećao adekvatnu reakciju u cilju zaštite interesa radnika, kao i da će uložiti dodatni napor da se situacija u Brodogradilištu u što kraćem roku stabilizuje, danas su svi bivši radnici tog preduzeća primili neisplaćenu zaradu", saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Brajović je bio u zaustavljenoj koloni automobila, a iako nije bilo planirano, izašao je i razgovarao sa radnicima Brodogradilišta. 

On je okupljenim radnicima kazao da “ovakve blokade neće ništa riješiti” i da je “bolje da se svi zajedno dogovore da riješe problem”. 

“Da sam na vašem mjestu ja bih deblokirao priču i napravio remont preostalih brodova”, kazao je tada ministar i poručio da će morati da se angažuje jedan broj radnika da bi završili preuzete poslove. 

“Ako je vaš uslov da se prvo isplati plata da bi počeli da radite, to ću odmah sada u Podgorici da kažem”, obećao je tada Brajović.

U Ministarstvu saobraćaj očekuju da će radnici nakog ovoga nastaviti sa remontom dokovanih brodova, kako su i sami najavili u razgovoru.

"To što je ministar Brajović održao obećanje, uliva radnicima povjerenje da će i ostali aktivnosti koje su definisane u dogovoru sa ministrom, biti na isti korektan i pravovremen način realizovane", zaključuju iz Ministarstva saobraćaja.

Preporučujemo za Vas