EPCG: Rekordna potrošnja struje u julu, trošite racionalno

Najveća julska dnevna potrošnja je, kako su objasnili, blizu najveće dnevne potrošnje ikada zabilježene u Crnoj Gori od 10,5 miliona kWh električne energije, koja je ostvarena je 31. decembra prošle godine
0 komentar(a)
Struja, Foto: Shutterstock
Struja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.08.2015. 12:44h

U julu je, zbog izuzetno visokih tropskih temperatura, ostvarena rekordna mjesečna i dnevna potrošnja električne energije za ljetnji period, saopštili su iz Elektroprivrede (EPCG).

"Rekordna ljetnja dnevna potrošnja električne energije u Crnoj Gori od čak 9,3 miliona kilovat sati (kWh), ostvarena je 22. jula, što je 40 odsto više u odnosu na prosječnu potrošnju u tom mjesecu u periodu od 2006. do prošle godine", rekli su agenciji Mina-business iz EPCG.

Najveća julska dnevna potrošnja je, kako su objasnili, blizu najveće dnevne potrošnje ikada zabilježene u Crnoj Gori od 10,5 miliona kWh električne energije, koja je ostvarena je 31. decembra prošle godine.

Primorski region prednjači u potrošnji električne energije u prošlom mjesecu.

Imajući u vidu najave meteorologa, u EPCG očekuju povećanu potrošnju narednih dana, pa apeluju na potrošače da racionalno troše električnu energiju.

Bonus video: