Knežević: Ako Radulović ne podijeli saznanja sa VDT-om, onda je lažov i hokštapler

"Pojedini nezavisni mediji ne mogu da doživljavaju državni interes iz svojih sebičnih, profitabilni razloga . Kakve god naslovne stranice osvitale kad je u pitanju Pozitivna naš cilj je zaštita državnog interesa" poručio je predsjednik Pozitivne Darko Pajović
105 pregleda 0 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milan Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 31.07.2015. 12:21h

Tokom rasprave u Skupštini o aneksima ugovora za Sveti Stefan, Miločer i Kraljičinu plažu opozicione partije DF, SNP i Pozitivna negodovale su zbog načina na koji su mediji sinoć i danas izvijestili o radu parlamenta i o aneksima ugovorima.

Najprije je lider Pozitvne Darko Pajović kazao da interes Pozitivne nije da vodi politiku kako bi to željeli pojedini "medijski reketaši" kojima su dobri samo oni investitori koji plaćaju reklame, dok su im svi ostali loši.

"Pojedini nezavisni mediji ne mogu da doživljavaju državni interes iz svojih sebičnih, profitabilni razloga. Kakve god naslovne stranice osvitale kad je u pitanju Pozitivna, naš cilj je zaštita državnog interesa" poručio je Pajović.

Milanu Kneževiću iz DF-a smetao je članak u Dnevnim novinama koje finasira Petros Statis, a u kojima je predsjednik Crnorskog turističkog udruženja Žarko Radulović govorio o protivnicima stranih investicija.

"Nas koji smo protiv ovih ugovora optužio je da uzimamo pare. Ako svoja saznanja ne podijeli sa VDT-om, poručujem mu odavde da je lažov i hokštapler i da će svoje navode morati da dokaže pred sudom. Simptomatično je da mediji koje finasira investitor Svetog Stefana piše ovako. Tražim da nas zaštitite. Meni poruke prijetnje niko slati neće i određivati kako ću glasati. Verbalno i fizički ću odgovoriti ako bude trebalo", kazao je Knežević.

Potpredsjendik Skupštine Milutin Simović kazao je Kneževiću da "moraju ostati na nivou uobičajene rasprave u parlamentu, birajući riječi i uvažavajući ljude koji tu nijesu".

"Moramo čuvati integritet poslanika i svaki poslanik ima obavezu da čuva integritet svakog građanina, a ne da saopštava krupne riječi", kazao je Simović.

Potom se uključio Aleksandar Damjanović (SNP) koji je prilog na RTCG koji je sinoć objavljen u udarnom dnevniku u 19.30 sati nazvao "sprdnjom sa poslanicima".

"Mogu mediji da prenose nas kako žele i kako su plaćeni, ali želim da skrenem pažnju na izvještavanje javnog servisa koji svi plaćamo. Gledao sam prilog sinoć koji je sprdnja sa poslanicima. Predlog vama potpredsjedniče (Simoviću) da inciramo na Kolegijumu raspravu kako se javni servis sprda sa poslanicima", kazao je Damjanović.

Simović je komentar Damjanovića nazvao "još jednom neprimjerenom riječju u parlamentu".

"Da vam odgovorim. Ovo je zloupotreba procedure. Ne prihvatam ponudu da učestvujem u bilo kakvoj ulozi i miješanju u uređivačku politiku bilo kojeg medija.To je stav DPS-a", istakao je Simović, dok mu je Damjanović poručio da će on pokrenuti tu inicijativu.

Bonus video: