Sva tri operatora poštuju odluku o nižim cijenama rominga

EKIP je odluku o snižavanju cijena rominga donio iako je crnogorski Upravni sud odlučio da ukine međudržavni sporazum, koji su prošle godine potpisale Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina (BiH) i Makedonija, o postepenom snižavanju cijena rominga u naredne tri godine
4 komentar(a)
Telefon, Foto: Shutterstock
Telefon, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.07.2015. 09:41h

Sva tri operatora javnih mobilnih komunikacionih mreža u Crnoj Gori ispoštovali su cijene rominga shodno odluci Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), sopštili su predstavni regulatora.

„Operatori su ispoštovali i tarifne intervale iz te odluke“, rekli su agenciji Mina-business iz EKIP-a.

Na pitanje da li se protiv odluke EKIP-a vode neki sudski postupci, predstavnici regulatora su saopštili da, prema njihovim informacijama, nijesu pokrenuti sudski postupci.

„Upotreba pravnih sredstava protiv odluke EKIP-a kao državnog organa je legitimno pravo operatora. Međutim, EKIP smatra da je odluka kojom se operatorima javnih mobilnih komunikacionih mreža, koji pružaju javne mobilne komunikacione usluge na teritoriji Crne Gore utvrđuje dinamika snižavanja cijena rominga u potpunosti utemeljena na pozitivnim propisima Crne Gore, pa, samim tim smatramo da će, kao takva, izdržati eventualno preispitivanje od Upravnog suda“, rekli su predstavnici regulatora.

U Crnoj Gori se od 30. juna primjenjuje jeftiniji roming.

EKIP je odluku o snižavanju cijena rominga donio iako je crnogorski Upravni sud odlučio da ukine međudržavni sporazum, koji su prošle godine potpisale Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina (BiH) i Makedonija, o postepenom snižavanju cijena rominga u naredne tri godine.

Nova odluka je, kako su ranije objasnili iz EKIP-a, usklađena sa međudržavnim sporazumom i bazira se na odredbama domaćih zakona o elektronskim komunikacijama i o zaštiti potrošača.

Bonus video: