SNP: Iz EPCG nijesu svjesni koliko građani imaju novca da plate račune

"Ne bi li utješili građane Crne Gore, nadležni u EPCG su se potrudili da im ponude, po njihovom mišljenju, povoljne tarifne pakete, tako da iz njihovog saopštenja proizilazi da bi, zapravo, trebalo da se radujemo najavljenom poskupljenju"
805 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti

Nadležni iz Elektroprivrede (EPCG) izgleda nijesu svjesni koliko građanima ostaje novca da plate račun za struju, uzimajući u obzir osnovne komunalije, hranu i iznos prosječnih plata i penzija, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Januarski računi za struju gotovo svima koji koriste električnu energiju za grijanje prešli su magičnu cifru od 100 eura. Ne treba ni podsjećati da je prosječna plata u Crnoj Gori nešto viša od 500 eura, a da prosječni penzioner prima mjesečno između 100 i 200 eura“, navodi se u saopštenju.

Kako su dodali iz SNP-a, kada se svemu tome dodaju osnovne komunalije, hrana i sve ostale stavke iz jedne potrošačke korpe, jasno je koliko građanima ostaje novca da plate račun za struju.

"Toga, izgleda, nadležni iz EPCG nijesu svjesni ili možda vjeruju da građani Crne Gore kao neki, veoma popularni ovih dana, raspolažu kovertama punim eura“, smatraju u SNP-u.

Vijest o poskupljenju struje 2,7 odsto stigla je, kako su kazali, u moru "lijepih" vijesti koje ovih dana zapljuskuju Crnu Goru.

"Ne bi li utješili građane Crne Gore, nadležni u EPCG su se potrudili da im ponude, po njihovom mišljenju, povoljne tarifne pakete, tako da iz njihovog saopštenja proizilazi da bi, zapravo, trebalo da se radujemo najavljenom poskupljenju“, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su pitali kako drugačije tumačiti stav da se na taj način stimuliše energetska efikasnost i smanjuje budžetsko opterećenje kupaca električne energije.

Bonus video: