B&H Airlines u krizi, nema letova za Crnu Goru

Sezonsku liniju između Banja Luke i Tivta B Airlines uspostavio je ljeta prošle godine što je bio prvi slučaj nakon rata u bivšoj SFRJ da avioni bosanske kompanije lete za najprometniji crnogorski aerodrom
68 pregleda 0 komentar(a)
BH Airlines, Foto: Siniša Luković
BH Airlines, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.06.2015. 10:46h

Prvi u nizu planiranih ovosezonskih letova bosanske nacionalne aviokompanije B&H Airlines na liniji Banja Luka-Tivat-Banja Luka koji je trebalo da bude odrađen u subotu, otkazan je zbog loše finansijske situacije bosanske aviokompanije.

Sezonsku liniju između Banja Luke i Tivta B&H Airlines uspostavio je ljeta prošle godine što je bio prvi slučaj nakon rata u bivšoj SFRJ da avioni bosanske kompanije lete za najprometniji crnogorski aerodrom.

Ove godine na toj liniji trebala su biti četiri leta više nego lani, a avioni tipa ATR-72 su trebali da saobraćaju jednom nedjeljno - svake subote u periodu od 27. juna do 26. septembra. Sve to međutim, otkazano je zbog velikih ekonomskih problema bosanske kompanije. Zbog velike finansijske krize u kojoj se nalazi, blokiranih računa i prizemljena oba aviona koja posjeduje zbog nedostatka novca za isplatu rata bankama, B&H Airlines je ovih dana, do daljnjeg, ukinuo letove i na jedinoj svojoj redovnoj liniji Sarajevo-Cirih i zatražio razgovore sa Vladom Bosne i Hercegovine o spašavanju te kompanije, ili formalnom proglašenju njenog bankrota.

Bonus video: