Skupština akcionara Budvanske rivijere: Marović ponovo u Bordu direktora

Na Skupštini je usvojena odluka o prestanku mandata dosadašnjim članovima Odbora direktora i izabrani su novi članovi Upravnog odbora: Svetozar Marović, Mirko Stanić, Ratko Vukotić, Dragan Prelević i Branko Popović
63 pregleda 5 komentar(a)
Košljun, Svetozar Marović, Aleksandar Tičić, Lazar Rađenović, Foto: Savo Prelević
Košljun, Svetozar Marović, Aleksandar Tičić, Lazar Rađenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.06.2015. 13:27h

Skupština akcionara Hotelske grupe Budvanska rivijera donijela je na današnjoj 13. redovnoj sjednici Odluku o raspodjeli neraspoređene dobiti akcionarima po bilansu uspjeha za 2013. godinu i bilansu stanja za 2014. godinu, kao i Odluku o raspodjeli sredstava iz fonda rezervi Društva akcionarima.

"Shodno donešenim odlukama izvršiće se emisija akcija akcionarima srazmjerno njihovom ućešću u kapitalu Društva na dan donošenja ovih odluka. Postojeći broj akcija će se po osnovu nove emisije povećati", naveli su nakon zasijedanja iz Hotelske grupe.

Na Skupštini je usvojena odluka o prestanku mandata dosadašnjim članovima Odbora direktora i izabrani su novi članovi Upravnog odbora: Svetozar Marović, Mirko Stanić, Ratko Vukotić, Dragan Prelević i Branko Popović.

Na Skupštini su razmatrane redovne tačke dnevnog reda. Između ostalih, razmotreni su i usvojeni godišnji finansijski iskazi sa Izvještajima o poslovanju Društva za 2014.godinu uz Izvještaj nezavisnog revizora o finansijskim iskazima za 2014. godinu.

Skupština je donijela odluku da se za 2015. godinu za nezavisnu revizorsku kuću izabere kompanija Eurorev d.o.o. iz Podgorice.

Skupština akcionara kojoj su prisustvovali ili bili zastupljeni putem punomoćnika (89,26%) je sve Odluke donijela jednoglasno.

Bonus video: