Radnice Konija traže da se počne rješavati njihova situacija

Od uvođenja stečaja prije tri godine oko 40 radnica ostalo je bez posla i na Birou su rada, a samo nekoliko je uspjelo da ostvari pravo penziju
1 komentar(a)
koni_1, Foto: I.PETRUŠIĆ
koni_1, Foto: I.PETRUŠIĆ
Ažurirano: 22.06.2015. 11:13h

Bivše radnice nikšićke Koni konfekcije, koja je u stečaju od 2012. godine, okupile su se ispred prostorija firme u znak protesta zbog nerješavanja situacije u kojoj se nalaze.

Od uvođenja stečaja prije tri godine oko 40 radnica ostalo je bez posla i na Birou su rada, a samo nekoliko je uspjelo da ostvari pravo penziju.

Jedna od šnajderki, Branka Živković, kazala je da su tri godine strpljivo čekale, bile civilizovane, iako se sve majke i žene i podnose dosta tereta.

„Došlo je vrijeme da se i mi oglasimo i protestom upozorenja podsjetimo da smo i mi žive, jer niko od nadležnih nas čak i ne pominje, a kamoli da pokušava riješiti našu situaciju“, rekla je Živković.

Radnice, kako je dodala, čekaju na povezivanje četiri godine radnog staža, kao i na isplatu oko deset zarada iz stečajne mase.

Šnajderke su pozvale nadležne u Privrednom sudu i resornom ministarstvu i stečajnu upravu da konačno počnu rješavati problem radnica Koni konfekcije.

Bonus video: