Što prije obezbijediti uslove za gradnju drugog bloka TE

Kompanija Škoda Praha izabrana je kao prvorangirana na nedavno završenom tenderu za projekat vrijedan oko 340 miliona eura
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Petar Bodmar, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Petar Bodmar, Foto: Gov.me
Ažurirano: 21.06.2015. 14:44h

Premijer Milo Đukanović razgovarao je u Bratislavi sa generalnim direktorom kompanije Škoda Praha Petrom Bodmarom.

Kako je saopšteno iz Vlade, sagovornici su razmijenili mišljenja o budućoj saradnji i stvaranju pretpostavki za što brži početak radova na projektu II Bloka Termoelektrane u Pljevljima.

Kompanija Škoda Praha izabrana je kao prvorangirana na nedavno završenom tenderu za projekat vrijedan oko 340 miliona eura.

Uspješna saradnja Crne Gore i Microsofta

Đukanović je u Bratislavi, na marginama GLOBSEC foruma, imao sastanak sa korporarivnom potpredsjednicom Microsofta za javni sektor Toni Tauns-Vajtli.

"Sagovornici su iskazali zadovoljstvo 10-godišnjom uspješnom saradnjom Crne Gore i Microsofta i razmotrili mogućnosti da se na temeljima te saradnje pokrenu novi projekti na podizanju efikasnosti državne uprave, obrazovanja i zdravstva. Posebno interesovanje Microsoft je iskazao za podršku evropskim i evro-atlantskim integracijama Crne Gore u sistemu interoperabilnosti i automatizacije, sa ciljem da naša država što spremnije odgovori potrebama punopravnog članstva u NATO", saopšteno je iz Vlade.

Dodaje se da je razgovarano i o saradnji na jačanju promocije Crne Gore kao prestižne turističke destinacije, kroz ponudu visoko tehnoloških prezentacija i usluga.

Bonus video: