SNP: Ulcinj u veoma zabrinjavajućem stanju

Iz ove partije ukazuju da je Ulcinj, koji je nekada bio jedna od značajnijih turističkih destinacija na Jadranu i ove godine nepripremljeno dočekuje turističku sezonu, a odgovornost za takvo stanje, kako navode, snose vlasti kako na lokalnom, tako i na državnom nivou
2 komentar(a)
Velika plaža, Ulcinj, Foto: Boris Pejović
Velika plaža, Ulcinj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.06.2015. 11:41h

Vlast, ne razmišljajući o podsticajnim mjerama, pokazuje da na turističku sezonu gleda kao na neku vrstu lutrije, zbog čega se Ulcinj nalazi u vrlo zabrinjavajućem stanju, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

“Umjesto snižavanja troškova i nameta turistima i ugostiteljima i planiranja privremenih lokacija na vrijeme, aktuelna vlast pasivnošću i nespremnošću da pripremi turističku sezonu, djeluju baš poput hazardera, spremnog na igru sve ili ništa”, saopšteno je iz Opštinskog odbora SNP-a Ulcinj.

Iz ove partije ukazuju da je Ulcinj, koji je nekada bio jedna od značajnijih turističkih destinacija na Jadranu i ove godine nepripremljeno dočekuje turističku sezonu, a odgovornost za takvo stanje, kako navode, snose vlasti kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

“Iako je vrijeme za pripremu turističke sezone pri kraju, lokalne vlasti nemaju kvalitetan odgovor. Dok drugi napreduju, Ulcinj stagnira. Jedini rezultat aktuelne lokalne samouprave je nečinjenje i skretanje pažnje građana sa bitnih tema, čime čine ogromnu štetu našem gradu”, ocijenjeno je iz SNP-a.

Tako danas, kako se dodaje, u ulcinjskim hotelima ima manje smještajnih kapaciteta nego osamdesetih godina prošlog vijeka.

Iz SNP-a podsjećaju da je Ulcinj godinama živio od turizma, dok je danas situacija sasvim drugačija.

“Porušeni hoteli Galeb, Lido, raskopane ulice, nedostatak parking prostora, divlja gradnja na najatraktivnijim lokacijama, devastiran prostor, sve je to doprinijelo urušavanju turističke ponude Ulcinja”, navodi se u saopštenju.

Kako se podsjeća, godinama se govorilo o Ulcinju kao najperspektivnijem gradu za razvoj turizma, ali to danas više nije slučaj.

"Nekada je bio poznat kao hotelski raj, jedna od značajnijih turističkih destinacija na Jadranu, ali nakon dvodecenijskog neulaganja spao je na grad u koji dolaze uglavnom oni koji tu imaju stanove i vikendice", kazali su iz SNP-a.

Ulcinju, prije svega, kako dodaju, nedostaju hoteli visoke kategorije kako bi zaokružio smještajnu ponudu, produžio sezonu i tako ponovo postao primamljiva destinacija na Mediteranu.

Iz SNP-a navode da zbog nedostatka hotelskih kapaciteta sezona traje prekratko, a privatni smještaj ne može pružiti sadržaje i usluge koje, po pravilu, traže zahtjevni i bogati gosti.

“Nekada su hoteli ostvarivali 80 odsto noćenja, a danas je to, nažalost, obratno”, ocijenjeno je iz SNP-a.

Bonus video: