Budvanska rivijera: 26. juna o raspodjeli neraspoređene dobiti

Na dnevnom redu je i odluka o novoj emisiji akcija po osnovu sredstava Fonda rezervi. Akcionari će raspravljati o i odluci o novoj emisiji akcija po osnovu raspodjele dobiti i povećanju osnovnog kapitala HG Budvanska rivijera
0 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.05.2015. 13:37h

Akcionari Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera razmatraće na redovnoj Skupštini akcionara 26. juna odluku o raspodjeli neraspoređene dobiti.

Na dnevnom redu je i usvajanju godišnjih finansijskih iskaza i izvještaja o poslovanju za prošlu godinu, kao i upoznavanje sa izvještajem nezavisnog revizora.

Akcionari će razmatrati i izmjene odluke o usvajanju Elaborata o procjeni, odnosno reprocjeni akcijskog kapitala, odluke o emisiji akcija po osnovu usitnjavanja i raspodjeli sredstava Fonda rezervi akcionarima.

Na dnevnom redu je i odluka o novoj emisiji akcija po osnovu sredstava Fonda rezervi. Akcionari će raspravljati o i odluci o novoj emisiji akcija po osnovu raspodjele dobiti i povećanju osnovnog kapitala HG Budvanska rivijera.

Na sjednici Skupštine akcinari će raspravljati i o odluci o izmjenama i dopunama Statuta, prestanku mandata i izboru članova Odbora direktora, kao i odluka o imenovanju nezavisnog revizora.

Skupština akcionara biće održana u hotelu Palas u Petrovcu u 11 sati.

Neto dobit HG Budvanska rivijera u prošloj godini je iznosila 7,47 miliona eura, 13 puta više u odnosu na 2013.

Prihod preduzeća na kraju prošle godine iznosio je 15,65 miliona eura, što je 7,2 odsto manje nego u uporednom periodu.

Neraspoređena dobit kompanije dostigla je 8,78 miliona eura.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije (CDA), Vlada posjeduje 41,63 odsto akcija kompanije, Stratex hospitality Beograd, 21,07 odsto, Fond penzijsko-invalidskog osiguranja 12,82 odsto, Stratex development 8,3 odsto, Zavod za zapošljavanje 4,27 odsto i City rent Podgorica 1,08 odsto. Ostali dioničari imaju manje od jedan odsto udjela u preduzeću.

Bonus video: