Neće da rade kod Duška Kneževića za platu do 400 eura

Atlas invest akcionar u više firmi iz Atlas grupe i vlasnik nekoliko ekskluzivnih lokacija na primorju
402 pregleda 14 komentar(a)
Atlas group, Foto: Vesko Belojević
Atlas group, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.05.2015. 19:31h

Višemjesečna finansijska kriza u Atlas grupaciji Duška Kneževića izazvala je novo nezadovoljstvo zaposlenih u Atlas investu (bivši Finn invest), jednoj od ključnih kompanija grupe, saznaju “Vijesti”.

Novi direktor Vladimir Čvorović poslao je nedavno ponude zaposlenima da im se plate smanje na 300 do 400 eura u neto iznosu. Jednostrano smanjenje zarada poslodavca izazvalo je revolt među pojedinim radnicima koji su godinama primali značajno veće iznose. Neki od njih su odmah otišli na bolovanje, uz prijetnju da razmišljaju o slanju prijave Inspekciji rada.

Čvorović u ponudi zaposlenima Atlas investa, u koju su “Vijesti” imale uvid, naveo da ukoliko se zaposleni u roku od osam dana ne izjasni za zaključenje Aneksa ugovora o radu da će se smatrati da je ponuda odbijena.

Inače, nezadovoljstvo zaposlenih u Atlas grupaciji traje još od septembra prošle godine kada je Duško Knežević formirao tzv. Investicioni komitet sa ciljem da se, navodno, unaprijedi poslovanje grupacije.

Vrlo brzo nakon toga promijenjena je dugogodišnja direktorica Fin investa i Atlas investa Brankica Bašović. Nju je zamijenio Čvorović, koji je član Kneževićevog Komiteta.

Bašović je ostala u Atlas investu. Ona je proteklih godina bila jedna od najpovjerljivijih ljudi Kneževića a upućena je i u poslovne veze kontroverzne firme Fiesta Investments LTD registrovane na Mauricijusu, koju su još prije dvije-tri godine američki istražitelji osumnjičili kao učesnika u korupciji prilikom privatizacije Telekoma Crne Gore.

Potpredsjednik Atlas grupe Mihailo Banjević podnio je ostavku, takođe, krajem prošle godine, na sve funkcije koje je obavljao u toj grupaciji.

Atlas invest je akcionar u više kompanije iz Atlas grupe, a na tu firmu se vodi i nekoliko ekskluzivnih lokacija na primorju gdje je predviđena gradnja stambenih i turističkih objekata.

Nesuglasice Kneževića i Manoline Bašović?

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, zbog nesuglasica zahladili su odnosi predsjedavajućeg Atlas grupe Duška Kneževića i donedavno njegove glavne saradnice Manoline Bašović, koja je pored više funkcija i predsjednica borda direktora Atlas banke.

Njena kancelarija nedavno je značajno udaljena od Kneževićeve, a prema informacijama izvora “Vijesti” iz Atlas grupacije, Knežević će vjerovatno vrlo brzo predložiti novo kadrovsko rješenje za predsjednika uprave Atlas banke.

Bonus video: