Usvojena Metodologija za izbor infrastrukturnih projekata

Na osnovu jedinstvenih nacionalnih lista prioritetnih infrastrukturnih projekata, Evropska komisija će donositi odluke o tome koji će projekti biti finansijski podržani sredstvima iz Zapadnobalkanskog investicionog okvira”, navodi se u saopštenju
94 pregleda 0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.05.2015. 17:05h

Nacionalna investiciona komisija, posredstvom koje bi trebalo da se na najbolji način iskoriste sredstva Zapadnobalkanskog investicionog okvira i ostalih EU fondova, usvojila je danas Metodologiju za izbor i prioritizaciju infrastrukturnih projekata.

Iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću je saopšteno da su na prvoj sjednici Nacionalne investicione komisije usvojeni i Poslovnik o radu i Informacija o planu aktivnosti u skladu sa Metodologijom, koja sadrži listu aktivnosti koje je neophodno sprovesti kako bi se određeni projekat uvrstio u jedinstvenu listu prioritetnih infrastrukturnih projekata.

“Na osnovu jedinstvenih nacionalnih lista prioritetnih infrastrukturnih projekata, Evropska komisija će donositi odluke o tome koji će projekti biti finansijski podržani sredstvima iz Zapadnobalkanskog investicionog okvira”, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su objasnili da je Zapadnobalkanski investicioni okvir glavni mehanizam posredstvom kojeg će biti implementirana finansijska podrška EU za region, u periodu do 2020. godine.

Oni su dodali da je EK Nacionalnu investicionu komisiju ocijenila kao jedno od najznačajnijih tijela na nacionalnom nivou, posredstvom kojeg je planirano da se sredstva Zapadnobalkanskog investicionog okvira i ostalih EU fondova koriste na najbolji način za realizaciju strateški bitnih infrastrukturnih projekata.

Bonus video: