Telenor uvećao prihode

6 komentar(a)
Majkl Malvebo, Foto: Telenor
Majkl Malvebo, Foto: Telenor
Ažurirano: 06.05.2015. 12:03h

Prihodi Telenora Crna Gora povećani su u prvom kvartalu 0,4 odsto na 13,8 miliona eura, ukoliko se izuzmu promjene u cijenama interkonekcija čime je kompanija, kako je saopšteno, zadržala vodeću poziciju na tržišu.

Izvršni direktor kompanije, Michael Malvebo, kazao je da je cjelokupno ekonomsko i regulatorno okruženje u Crnoj Gori u ovoj godini i dalje puno izazova, s tim što je na finansijske rezultate uticalo smanjenje domaćih cijena terminacije, krajem prethodne godine.

"Potrebe naših korisnika ostale su najznačajniji prioritet i nastavili smo sa ulaganjima. Neki od najnovijih primjera su otvaranje posljednje dvije od 15 novodizajniranih prodavnica u 13 crnogorskih gradova i završetak gradnje najsavremenijih tehničkih prostorija u Podgorici", rekao je Malvebo.

Telenor grupa je, kako se navodi u saopštenju, u prvom kvartalu ostvarila neto dobitak od 4,1 milijardu norveških kruna (NOK), što je, prema važećem kursu, 485,35 miliona eura, a podrazumijeva zaradu od 2,7 NOK ili 32 centa po akciji.

Prihodi kompanije u prvom kvartalu iznosili su 30,2 milijarde NOK, što predstavlja organski rast od 7,6 odsto.

Operativni i neoperativni profit je prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) i prije odbitka ostalih stavki, iznosio 10,6 milijardi NOK.

EBITDA marža bila je 35 odsto, dok je novčani tok od poslovanja u prvom kvartalu iznosio šest milijardi NOK.

Telenor Crna Gora je dio Telenor Grupe, jednog od najvećih mobilnih operatora u svijetu, sa skoro 190 miliona pretplatnika na 13 tržišta. Telenor je jedan od najvećih investitora u Crnoj Gori sa ulaganjima od 23 miliona eura u posljednjih pet godina.

"Telenor sa 354 hiljade korisnika pomaže ljudima da iskoriste sve prednosti savremenih komunikacija", saopštili su predstavnici kompanije.

Oni su dodali da Telenor Crna Gora ima 15 prodavnica u 13 gradova i zapošljava oko 300 ljudi, dok "pametna mreža" pokriva 99,5 odsto stanovništva.

Bonus video: