Izvrću ono što piše u tekstu

1 komentar(a)
Novinari, Foto: Shutterstock
Novinari, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.05.2015. 06:44h

Povodom dva kruga reagovanja ministra poljoprivrede Petra Ivanovića i koordinatora Građanskog pokreta URA za oblast poljoprivrede Milana Markovića odgovorio je novinar “Vijesti” Milorad Milošević jer su oba pominjala tekst čiji je on autor.

“Na konferenciji za novinare održanoj 29. aprila, odgovarajući na pitanja novinara Marković je dva puta je pomenuo ministra poljoprivrede, iako to sada negira. Kao dokaz za tvrdnje nudim da zajedno preslušamo snimak pitanja novinara “Vijesti” i “Dana” na koje je Marković odgovarao punih 10 minuta.

“Vijesti” su objavile da je Marković zgranut što ovaj tako važan resor danas u Vladi vodi ministar Ivanović, prethodno veliki protivnik državnih subvencija. To nije nikakav citat Markovića (što se može lako provjeriti) kako to pokušava u reagovanju naknadno da izvrne ministar, već utisak novinara nakon 10-minutnog iščuđavanja čelnika URA o agrarnoj politici koju vodi upravo Ivanović.

Prvim pitanjem “Vijesti” su, naime, podsjetile Markovića na polemiku koju je prije desetak godina vodio sa Ivanovićem, prethodno velikim protivnikom državnih subvencija.

“Sad mi vi pričate”, odgovorio je Marković, a potom segmente agrarne politike i planiranje agrarnog budžeta Ministarstva u više navrata konkretno nazvao “potpuno naopakom u odnosu na ono što je evropski koncept”, “neobjašnjivom”, “prosto nevjerovatnom” itd.

Marković je prvi put konkretno pomenuo “ministra” i naveo “da je negdje rekao da mi imamo veću podršku poljoprivredi po glavni stanovnika, nego što je to slučaj u Makedoniji”.

Komentarišući teškoće i nemogućnost Crne Gore da privuče sredstva za podršku razvoja poljoprivrede iz EU fondova, funkcioner URA je istakao da su naši poljoprivrednici „zanemareni, da njihov glas, posebno na sjeveru, niko ne čuje“.

"Njega (Ivanovića-prim. aut) druge stvari zanimaju“, istakao je Marković, odgovarajući na dodatno pitanje “Vijesti” da li u tom smislu smatra da ministra možda više zanimaju Plantaže gdje u svom vlasništvu ima značajan paket akcija.

Bonus video: