Ovim kompanijama su blokirani računi: Na listi "Milkraft", "Normal kompani", "Regionalni vodovod"...

Kompanija "Matador" iz Bijelog Polja, koja se bavi prevozom i čiji je vlasnik Dženan Omerović, u blokadi je 25 dana, a dug iznosi 33 hiljade eura
366 pregleda 2 komentar(a)
Milkraft, Foto: Savo Prelević
Milkraft, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.10.2018. 10:03h

Na listi kompanija čiji je račun otišao u blokadu tokom septembra je 262 nova imana.

Među poznatim firmama sa većim iznosom blokade je "Milkraft Leche" koja u Pavinom Polju kod Bijelog Polja gradi veliku mljekaru. U blokadi je 27 dana, a potražioci pokušavaju da naplate dug koji sada iznosi 272 hiljade eura. Vlasnik ove kompanije je Dragan Burić.

Građevinskoj firmi "Normal kompani", vlasnika Žarka Burića, račun je u blokadi četiri dana sa dugom od 180 hiljada eura.

Povratnik na listu blokiranih je "Vektra Optel", Dragana Brkovića, koja sada duguje 94 hiljade eura a povjerioci blokadom pokušavaju da naplate dugove već 26 dana.

Kompanija "Matador" iz Bijelog Polja, koja se bavi prevozom i čiji je vlasnik Dženan Omerović, u blokadi je 25 dana, a dug iznosi 33 hiljade eura.

"Gorastroj" iz Budve u blokadi je 11 dana zbog 36 hiljada eura. Firma je registrovana za promet nekretnina a njena vlasnica je Lidia Čapčikova.

Ugostiteljska firma "As Sa" iz Budve čiji je vlasnik Stanko Kuč, u blokadi je već 28 dana, a dug iznosi 29 hiljada eura.

Građevinska kompanije "Strojgradnja" iz Budve, vlasnika Feziza Ejupovića, u blokadi je 27 dana, a dug sada iznosi 27 hiljada eura.

I dalje je u blokadi Državna kompanija "Regionalni vodovod za crnogorsko primorje" koja je izgubila spor od austrijskog "Štrabaga", a zatim joj je uvedena blokada računa od 12 miliona eura. Toliko je dosuđeno Austrijancima kao obeštećenje jer je "Regionalni vodovod" jednostrano raskinuo ugovor. Blokada traje već 48 dana, a sa računa je skinuto 48 miliona eura. "Regionalni vodovod" je prije tri dana uz veliku svečanost na Cetinju proslavio 43 godine formalnog postojanja, dok je vodovod proradio prije osam godina.

Bonus video: