Zastava traži 11 miliona od Splendida

Srbijanska kompanija potražuje naknadu po osnovu zemljišta na kojem je izgrađen hotel čiji je (su)vlasnik bila još u bivšoj socijalističkoj Jugoslaviji
73 pregleda 48 komentar(a)
Hotel Splendid, Foto: Zoran Đurić
Hotel Splendid, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.04.2015. 09:22h

Kompanija Zastava vozila iz kragujevačke grupacije Zastava podnijela je tužbu Privrednom sudu u Podgorici protiv hotelske grupe Montenegro Stars, kojom traži naknadu od 11 miliona eura za zemljište u Bečićima, na kojem je izgrađen hotel Splendid, saznaju “Vijesti” nezvanično u sudu.

Ovoj spor bi mogao doći pred državna vrata, jer je Vlada prodajom starog Splendida na sebe preuzela sve buduće tužbe.

Tužba je predata Privrednom sudu početkom prošle sedmice, a srbijanska kompanija potražuje naknadu po osnovu zemljišta čiji je (su)vlasnik bila još u bivšoj socijalističkoj Jugoslaviji.

„Vijesti“ nijesu mogle prethodnih nekoliko dana stupiti u kontakt sa prvim čovjekom grupacije Zastava iz Kragujevca Draganom Srejovićem, koji je na službenom putu. U njegovom kabinetu “Vijestima” je saopšteno da u vezi sa ovim sporom jedino on može dati informacije.

Suvlasnik Splendida Žarko Radulović iznenađen je viješću o tužbi zavedenoj u Privrednom sudu, budući da sa kragujevačkom kompanijom, do sada, nijesu imali nikakav spor, niti su o njoj još zvanično obaviješteni.

„Ne mogu nas da tuže, neka tuže državu. Do sada smo imali 18 sporova i svaki smo dobili na sudu“, kazao je Radulović.

On je naveo da su se prilikom kupovine zmljišta od državne kompanije HTP Budvanska rivijera, u kupoprodajnom ugovoru zaštitili posebnom klauzulom na način što je država Crna Gora na sebe preuzela sve moguće sporove u vezisa zemljištem.

„Tačno je da je Zastava sa Fabrikom šamota iz Aranđelovca ranije otkupila zemljište od bivših vlasnika u Bečićima i imali ga u svom vlasništvu, ali je ono potom prodato HTP Avala, koji je kasnije postao dio HTP Budvanska rivijera“, objasnio je Radulović.

Kompanija Montenegro Stars, u kojoj su suvlasnici domaći i ruski biznismeni, na temeljima starog hotela u Bečićima prije devet godina izgradila je luksuzni hotel Splendid koji ima pet zvjezdica.

Bonus video: