Ponovo propao tender za Rudnike boksita

"Moguća je i prodaja putem neposredne pogodbe, uz saglasnost Borda povjerilaca”, rekao je stečajni upravnik Mladen Marković
3 komentar(a)
Rudnici boksita, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rudnici boksita, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.04.2015. 10:40h

Nijedan investitor nije dostavio ponudu za kupovinu imovine Rudnika boksita u stečaju koja je bila procijenjena na iznos od 8,5 miliona eura.

Stečajni upravnik Rudnika boksita Mladen Marković saopštio je da će o tome vrlo brzo obavijestiti Bord povjerilaca nakon čega će moguće biti donijeti odluku o raspisivanju novog tendera.

"Moguća je i prodaja putem neposredne pogodbe, uz saglasnost Borda povjerilaca”, rekao je Marković odgovarajući na pitanje "Vijesti" da li sama činjenica da je propao 4. tender otvara mogućnost da se do kupca imovine dođe neposrednom pogodbom.

Podsjetimo, nikšićka kompanija Neksan je kupovinu putem neposredne pogodbe nudila tokom trajanja posljednjeg tendera, ali su na kraju nakon što nije udovoljeno njihovom zahtjevu odustali od učešća na javnom nadmetanju.

Za kupovinu imovine Rudnika boksita intersovala se i kompanija Uniprom koja rukovodi KAP-om, ali ni ona na kraju nije poslala investicionu ponudu.

Bonus video: