NTO: Građani i turisti prijavljivali nelegalnu gradnju, neizdavanje računa...

Call centar NTO u prva tri mjeseca primio je ukupno 1,57 hiljada poziva, što je 90 odsto više u odnosu na isti period prošle godine
69 pregleda 0 komentar(a)
Nelegalna kuća, Tivat, Foto: Morsko dobro
Nelegalna kuća, Tivat, Foto: Morsko dobro
Ažurirano: 13.04.2015. 14:49h

Call centar Nacionalne turističke organizacije (NTO) u prva tri mjeseca primio je 59 pritužbi koje su se najčešće odnosile na nelegalnu gradnju objekata, neizdavanje fiskalnih računa, neljubazno osoblje i nestašicu električne energije.

Iz NTO je saopšteno da je najviše pritužbi stiglo iz Podgorice, 16, a slijede Herceg Novi sa 15, Kotor sa osam, Bar i Nikšić po sedam, Žabljak četiri i Budva sa dvije.

“Građani i turisti su u ovom periodu najčešće pozivali Call centar kako bi prijavili nelegalnu gradnju objekata, eksploataciju pijeska i zemljišta, buku od građevinskih radova, ali i nezadovoljavajući kvalitet namirnica u prehrambenim i ugostiteljskim objektima”, rekli su iz NTO.

Bilo je, kako se dodaje, primjedbi i na rad ugostiteljskih objekata, neizdavanje fiskalnih računa, nečistoću na putevima, neljubazno osoblje i nestašicu električne energije.

Call centar NTO u prva tri mjeseca primio je ukupno 1,57 hiljada poziva, što je 90 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Od ukupnog broja, 1,5 hiljada poziva odnosilo se na pružanje informacija, 59 na pritužbe, a pristiglo je i sedam pohvala.

Call centar je u prva tri mjeseca, kako se navodi, najviše informacija pružio u vezi sa stanjem na skijalištima u Crnoj Gori, odnosno o visini sniježnog pokrivača, temperaturi, prohodnosti puteva, cijenama ski pasa i iznajmljivanja opreme, radu žičara i ski liftova.

Turiste su takođe zanimale i vremenske prilike i stanje na putevima, potom informacije o smještajnim kapacitetima, ponudama turističkih i rent-a-car agencija, viznom režimu, redu vožnje u drumskom i avio saobraćaju.

Bonus video: