Kotor: Javni prevoz na moru?

“Ovom inicijativom rasteretio bi se u velikoj mjeri drumski saobraćaj i kolaps koji je evidentan u ljetnjoj turističkoj sezoni i podstakao razvoj ekološkog saobraćaja"
8 komentar(a)
Luka Kotor, Foto: Siniša Luković
Luka Kotor, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.04.2015. 13:29h

Kotorski parlament usvojio je jednoglasno zaključak kojim je podržana inicijativa odbornika Pozitivne Crne Gore, Ranka Prorokovića i Demokratske srpske stranke (DSS), Dragice Perović o uvođenju javnog prevoza na moru u zalivu, čime bi se rasteretio drumski saobraćaj.

Iz kotorskog Opštinskog odbora Pozitivne je saopšteno da se zaključkom obavezuje opštinski Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj da u koordinaciji sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva pripremi Nacrt odluke o uvođenju javnog prevoza na moru u kotorskom zalivu i stavi ga u skupštinsku proceduru.

“Ovom inicijativom rasteretio bi se u velikoj mjeri drumski saobraćaj i kolaps koji je evidentan u ljetnjoj turističkoj sezoni i podstakao razvoj ekološkog saobraćaja. Takođe, ovim predlogom značajno će se i skratiti vrijeme koje je građanima iz Stoliva, Mua i Prčanja potrebno da pređu od posla do kuće i turistima za obilazak Starog grada”, navodi se u saopštenju.

U Pozitivnoj očekuju da će nadležni Sekretarijat i Ministarstvo u što kraćem roku pronaći najbolje rješenje kako bi se u Skupštini grada donijela konačna odluka o uvođenju javnog prevoza na moru koji je tradicionalan u zalivu i za koji postoji potpuna infrastruktura.

Bonus video: