Rudnik boksita: Stečajni odbio ponudu Neksana

Preduzeće Neksan, biznismena Miodraga Davidovića, dostavilo je prošle sedmice ponudu Privrednom sudu za kupovinu Rudnika boksita neposrednom pogodbom
121 pregleda 16 komentar(a)
Miodrag Daka Davidović, Foto: Ivan Petrušić
Miodrag Daka Davidović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 21.03.2015. 07:49h

Stečajna uprava Rudnika boksita obavijestila je kompaniju Neksan da do 20. aprila, dok traje novi tender za prodaju imovine, nije moguća nikakva neposredna pogodba oko preuzimanja ove kompanije.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” stečajni upravnik Boksita Mladen Marković je u tom obavještenju naveo da očekuje da će Neksan poslati ponudu za ovo nadmetanje.

Preduzeće Neksan, biznismena Miodraga Davidovića, dostavilo je prošle sedmice ponudu Privrednom sudu za kupovinu Rudnika boksita neposrednom pogodbom.

Takva mogućnost prodaje moguće je, prema Zakonu o stečaju, samo uz saglasnost borda povjerilaca koji o tome neće odlučivati prije nego što se vidi ishod raspisanog tendera.

Dosadašnji tenderi za prodaju imovine Boksita propali su zbog nedovoljnog interesovanja kupaca. Sada je početna cijena 8,55 miliona eura, što je za 950 hiljada eura niže nego na prethodnom tenderu.

Proizvodnju u Boksitima, po ugovoru o poslovno tehničkoj saradnji, do 21. aprila, organizuje Nksan koji je angažovao 250 od 312 radnika.

Predsjednik Sindikata Boksita Borislav Bojanović kazao je juče “Vijestima” da neće dozvoliti prekid proizvodnje i slanje na biro 312 radnika, ukoliko ne bude kupaca. Kazao je da će u tom slučaju insistirati da nađu investitora neposrednom pogodnom.

U Rudnike boksita je u drugoj polovini novembra 2013. godine uveden stečaj na zahtjev Crnogorske komercijalne banke zbog duga od 1,59 miliona eura. Nakon toga je proglašen bankrot, jer niko nije dostavio plan reorganizacije kompanije.

Bonus video: