Opozicija u HN : Formalno odugovlačenje pogubno za grad

U današnjem saopštenju ističu da se „pozivanje na formalne razloge nikako se ne može dovoditi u istu ravan sa značajem privatizacije Instituta Igalo“
0 komentar(a)
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
SO Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.03.2015. 15:42h

Odbornici u SO Herceg Novi - potpisnici inicijative za sazivanje vanredne sjednice SO Herceg Novi sa raspravom o privatizaciji Instituta Igalo, tvrde da je njihov predlog odbijen iz formalnih razloga i da odugovlačenje rasprave može biti pogubno za grad.

U današnjem saopštenju ističu da se „pozivanje na formalne razloge nikako se ne može dovoditi u istu ravan sa značajem privatizacije Instituta Igalo“.

„Formalni razlozi na koje se poziva skupštinska većina DPS-a i Izbora se mogu otkloniti jednom sjednicom Kolegijuma predsjednika Skupštine u trajanju od pola sata“, navodi se u saopštenju i pojašnjava da je cilj zahtjeva opozicije za sazivanje vanredne sjednice Skupštine „ formulisanje jedinstvenog stava Skupštine Opštine Herceg Novi kada je riječ o privatizaciji Instituta, oko čega treba postići politički konsenzus svih odbornika“.

„U ovom momentu nije moguće postići taj konsenzus, jer koalicija na vlasti ne funkcioniše, iako je od lokalnih izbora prošlo 3 mjeseca. Formalni razlozi za odbijanje sazivanja vanredne sjednice Skupštine su paravan iza kojeg će se van očiju javnosti pokušati političkom trgovinom nagoditi oko Instituta“, tvrdi se u saopštenju..

„Raspon stavova u vladajućoj koaliciji, kada je privatizacija Instituta u pitanju, kreće se od izjava da je u pitanju kriminal, pa do potpuno suprotnih - da su investitori vrlo respektabilni i da će ovom privatizacijom „procvjetati“ grad. Na osnovu ovakvih stavova ne može se postići nikakav konstruktivan odnos koji bi bio u korist grada, a namjera opozicije je da raspravu usmjerimo na garanciju prava za zaposlene, na obaveze koje proističu za opštinu Herceg Novi, a koje su prihvatljive i prioritetno nastavak djelatnosti zdravstvenog turizma Instituta", navodi se u saopštenju..

„Na žalost, nismo uspjeli da u vladajućoj većini nađemo sagovornike za ove teme, iako je stav javnosti nepodjeljen po ovim pitanjima.Između sudbine Instituta i njegovog značaja za grad sa jedne strane i rješavanja političkih i kadrovskih problema između DPS-a i Izbora sa druge strane, vladajuća koalicija se vrlo ležerno opredjelila za ovo drugo. Dosadašnji učinak vlasti u Herceg Novom za 3 mjeseca je gubitak dragocjenog vremena i sredstava za naš grad. Što duže bude trajalo, ti gubici će biti veći“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: